Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 18:23

"Η αποκαθήλωση του συστήματος Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία"

"Η αποκαθήλωση του συστήματος Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία"

“ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ” ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΕΙΛΑ 

 Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης είναι εμφανές ότι η Μεσσηνία οδηγείται πολιτικά φτωχότερη στην επόμενη μέρα, με τους εκλεγμένους γαλάζιους βουλευτές της Μεσσηνίας στο κυβερνητικό περιθώριο και τον κ. Χαρίτση να διαφαίνεται ως η μόνη μεταγενέστερη ελπίδα της Μεσσηνίας σε μια πιθανή (αν όχι επιτακτική) εσωτερική αναδιάρθρωση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικές εξελίξεις καλπάζουν και η Μεσσηνία, δυστυχώς, μπαίνει σε 2η μοίρα σε εθνικό επίπεδο.

Αυτό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά έρχεται ως επιστέγασμα της κυβερνητικής πολιτικής για την προώθηση προσώπων άξιων (με βιογραφικό) σε καίριες κυβερνητικές θέσεις.

 Η ανησυχία ενός απαρχαιωμένου και αναχρονιστικού συστήματος που αποχωρεί από την πολιτική πραγματικότητα της Μεσσηνίας, ήταν ανέκαθεν η πολιτική συντήρηση των συντεχνιών και των προσωπικών συμφερόντων. Το σύστημα αυτό, το οποίο ορθώς απομόνωσε εσωτερικά η παρούσα διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό πολιτικό συμφέρον, την ευημερία και την πρόοδο της Μεσσηνίας. 

 Σε κομβικά έργα υποδομής, στην ψηφιακή αναβάθμιση, στην ενεργειακή ουδετερότητα της πόλης μας, στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας, στην αστική κινητικότητα, στις νέες θέσεις στάθμευσης στον αστικό ιστό και σε πολλά άλλα που δεν έγιναν.

 Σε αυτό το σύστημα που αποκαθηλώθηκε τασσόμαστε πολιτικά απέναντι, όπως ακριβώς τάσσεται εμπράκτως και η παρούσα κυβέρνηση με την πλήρη απομάκρυνσή του από τον κυβερνητικό θώκο, όπως αποτυπώνεται στη νέα σύνθεση. Η Μεσσηνία αλλάζει σελίδα και πολύ σύντομα θα έχουν διαμορφωθεί νέα δεδομένα.

Χαιρετίζουμε, μεταξύ άλλων επιτυχημένων επιλογών, τον ορισμό του κ. Νίκου Δένδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ορισμό του κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τον ορισμό του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και τον ορισμό του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 Οι "πολιτικοί περίοικοι" της Νέας Δημοκρατίας ας αναλογιστούν γιατί ηγέτες, όπως ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις αντιξοότητες, μπόρεσαν να οδηγήσουν με σοβαρότητα τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στο 40%+ (με τον ίδιο πολιτικό αντίπαλο) και μετά να κάνουν την αυτοκριτική τους πριν τα όποια καλέσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση για ίδιον όφελος. 

 Ορθά έπραξε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2023 που απομάκρυνε από την κυβερνητική σύνθεση το πολιτικό αμάλγαμα του 1993. Αυτή ήταν και παραμένει μια επιτακτική ανάγκη για την πρόοδο της Ελλάδας και της Μεσσηνίας. Ακολουθεί η τοπική αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2023.

Καλή θητεία στη νέα κυβέρνηση.