Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 14:24

Βασιλική Ράλλη: Πρώτα η Πελοπόννησος, πρώτα οι πολίτες!

Βασιλική Ράλλη: Πρώτα η Πελοπόννησος, πρώτα οι πολίτες!

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

    Η παράταξη του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Μανώλη Μάκαρη, είναι ανθρωποκεντρική. Βασίζεται στις αρχές της δίκαιης διαχείρισης της εξουσίας, σέβεται πραγματικά τον πολίτη, αφουγκράζεται τις ανάγκες του, με απόλυτη ειλικρίνεια. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, έκαστος έχει διαγράψει τη δική του διαφορετική πορεία. Φοιτητές, επαγγελματίες -γνώστες της αγοράς, επιστήμονες με τεχνογνωσία, αγρότες, νέοι με όραμα, άφθαρτοι, λευκές σελίδες έτοιμες να γραφούν.

 

Γιατί κάποιος να επιλέξει την Παράταξη;

*Γιατί πρώτα απ'ολα, έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει την προσφορά του στο συμπολίτη του, μέσα από το χώρο της εργασίας του. Πρόκειται για ένα γιατρό που τιμά την ιδιότητά του και δεν τη βλέπει ως δουλειά, αλλά ως λειτούργημα. Πρόσφατα έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό του, στο ναυάγιο της Πύλου με την αμέριστη συμπαράστασή του σε ανθρώπους που ζητούσαν ένα χέρι βοηθείας και περίθαλψη μετά το γεγονός που βίωσαν.

 

*Γιατί δεν υπόσχεται και δεν τάζει. Προτείνει λύσεις βιώσιμες, μελετημένες πάνω σε υφιστάμενα προγράμματα που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί-αξιοποιηθεί και έμειναν στον αέρα.

 

*Γιατί στηρίζει έργα υποδομών βασικών για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως την ολοκλήρωση βασικών έργων Οδικού δικτύου ( ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ-ΚΟΡΩΝΗΣ, ΠΥΛΟΥ-ΜΕΘΩΝΗΣ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΧΩΡΑ-ΓΙΑΛΟΒΑ), με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης με το έργο SUB. Προτεραιοποίηση της περάτωσης των έργων.

 

*Γιατί στηρίζει μια ευρύτερη Κοινωνική πολιτική για την Περιφέρεια και τους πολίτες της με δράσεις για κοινωνικές δαπάνες και υπηρεσίες  στον Πρωτοβάθμιο βαθμό της Υγείας. Κάλυψη των αναγκών προσωπικού (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ) και προτείνει τη δημιουργία Τριτοβάθμιου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα όρια της Περιφέρειας που είναι τόσο αναγκαίο. Ψηφιοποίηση παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Επαναφορά του Προγράμματος ''ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ'' το οποίο εκπονήθηκε το 2014-2020, και δικαιούχος του οποίου είναι ο ΕΣ ΑμεΑ με συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων και της κοινωνικής -εργασιακής ένταξης ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, καθώς και στήριξη των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

*Γιατί στηρίζει την Πρωτογενή παραγωγή, ενισχύοντας τους θησαυρούς – προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το λάδι, πορτοκάλι, σταφίδα, κρασί, πατάτα, σύκο και προωθώντας τα στην παγκόσμια αγορά. Έτσι και ο νέος αγρότης παραμένει στον τόπο του και έχει το κίνητρο να πάει μπροστά.

 

*Γιατί στηρίζει τον Τουρισμό που συνδέει το τουριστικό προϊόν με τον πρωτογενή τομέα και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Περιφέρειας. Για ένα ποιοτικό τουρισμό που απευθύνεται σε όλους.

 

*Γιατί στηρίζει τον Πολιτισμό με τη στήριξη Πολιτιστικών συλλόγων και εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων για επέκταση της τουριστικής περιόδου και πέραν καλοκαιριού.

 

*Γιατί στηρίζει οτιδήποτε έχει να κάνει με την υποστήριξη μελετών σε συνεργασία με Πανεπιστήμια με σκοπό την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Εκπαίδευση νέων ανθρώπων σε νέα τεχνολογικά δεδομένα και καλλιέργειες.

 

*Γιατί στηρίζει την τεχνολογία για την εκμετάλλευση των ανακυκλώσιμων υλικών με εξοικονόμηση πόρων και σχεδόν μηδενικές περιβαλλοντικές συνέπειες. Έχουμε ήδη αρκετά πρόστιμα μη συμμόρφωσης σε οδηγίες της ΕΕ με παράνομες χωματερές.

 

*Γιατί στηρίζει την πρόληψη των πυρκαγιών με επιδοτήσεις από το Κράτος ή την Ε.Ε για οικονομικές δραστηριότητες μέσα στο δάσος που θα συνεισφέρουν στη μείωση συσσώρευσης της βιομάζας και θα δημιουργήσουν ένα ψηφιδωτό τοπίο πιο ανθεκτικό στις πυρκαγιές. Οι επιδοτήσεις μπορούν να απευθύνονται σε φορείς αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις, ιδιώτες.

Επιδότηση ''ετικετών αλυσίδας αξίας'' για προϊόντα που συμβάλλουν στην πρόληψη πυρκαγιών με τη διάσπαση του στρώματος του καυσίμου.

 

Γιατί λοιπόν κάποιος να ψηφίσει Μανώλη Μάκαρη και τους υποψηφίους του και όχι κάποιον άλλο;

Η απάντηση είναι απλή. Διότι η παράταξη έχει ένα σημαντικό κοινό στοιχείο που τη συνδέει και την ξεχωρίζει από τις άλλες, την απόλυτη αλήθεια και νοιάξιμο για την άλλη μέρα του τόπου.

Δεν δηλώνουμε «ΣΩΤΗΡΕΣ». Δηλώνουμε όμως, όπως είπε ο Eduardo Galeano, ''ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ''

Κλείνω με την ευχή του αγαπημένου μου συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, που εύχομαι να γίνει οδηγός  και μήνυμα σε όλους τους πολίτες: ''ή ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΒΟΛΗ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ, ή ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, Θ'ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ, Θ'ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ  ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ, ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ.

 

#ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜ. ΡΑΛΛΗ