Το πρώην παιδί λοιπόν της Goldman Sacks που τους πήρε το μαγαζάκι μέσα σε ένα μήνα, για την ακρίβεια το πρώην αριστερό μαγαζάκι με τα δεξιά νομοσχέδια, έχει τη στήριξη του Πολάκη.
Ναι, του Πολάκη που προεκλογικά πολλοί από τους αποχωρήσαντες αλλά και τους εναπομείναντες ήθελαν το στόμα του κλειστό διότι έκανε κακό λέει στην εικόνα του κόμματος.
Τόσο κακό που ήταν ο λόγος που ο Σύριζα κατρακύλησε στο 18%.
Τέτοιο είναι το ανακάτεμα της τράπουλας που δεν ξέρεις ποιος είναι τι και ποιος υποστηρίζει τι.
Έφυγε λέει πρόσφατα και ο Δραγασάκης με τον Σταθάκη, τα παιδιά και οι συνεργάτες του Στουρνάρα.
Όσοι δηλαδή χαντάκωσαν χιλιάδες εργαζομένους, με βαριά καρδιά φυσικά, διότι συμπάσχανε, φορτώνοντας κάποια επιπλέον χρόνια εργασίας στις πλάτες τους (νόμος Βούτση, νόμος Κατρούγκαλου χρηματιστήριο ενέργειας κτλ.)
Έφυγαν και αυτοί για να συναντήσουν την Έφη με την οποία τους ενώνουν πολλά, με κύριο ότι και αυτή με βαριά καρδιά είχε υπογράψει τα νομοσχέδια.
Είναι πολλά λοιπόν τα οποία εγγυώνται την επιτυχή πορεία του νέου κόμματος.
Στράβωσε η Έφη με την ήττα της, την ήττα των αριστερών ιδεών μέσα στο κόμμα, μαζί και ο Αλέξης και πήραν τις παλάσκες τους και καμιά δεκαριά ακόμα και τράβηξαν για το βουνό να κάνουν αντάρτικο δικό τους απέναντι στο Μητσοτάκη.
Άαα πήραν και τον Τσακαλώτο με το θεάρεστο μνημόνιο, που ήταν μεν λίγο κακό αλλά αναγκαίο κακό για να συνέλθουμε όλοι μας.
Το νέο κόμμα λοιπόν, τη Νέα Αριστερά της συνέπειας και της ελπίδας, θα στελεχώσουν αυτοί που προδώσαν το όχι του δημοψηφίσματος και πέρασαν μνημόνιο.
Όλοι αυτοί που προδώσαν τις ελπίδες της εργατικής τάξης που τους εμπιστεύθηκε και συνεργάστηκαν άψογα με την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.
Όλοι αυτοί και όχι ο Κασσελάκης, το πρώην παιδί της Goldman Sacks και πρώην αρθρογράφος του δεξιού κήρυκα της Νέας Υόρκης, είναι που πρόδωσαν, που χαντάκωσαν ένα ολόκληρο κίνημα, τη λαϊκή έκρηξη του 2012 -2014.
Ο Κασσελάκης είναι απλά η λογική κατάληξη μιας πορείας συμβιβασμού με το σύστημα. Και απόλυτης φθοράς των κορυφαίων στελεχών.
Τόσης φθοράς που ακόμα και το πρώην παιδί της Goldman Sacks να τους κατηγορεί για αυλικούς των τράπεζων και των Servicers.
Ο Σύριζα είναι πια καταδικασμένος.
Όχι διότι ανέλαβε ο Κασσελάκης, ένα γνήσιο τέκνο του συστήματος, γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού. Αλλά διότι κάποιοι οδήγησαν το Σύριζα σε τέτοιο σημείο ώστε ο Κασσελάκης να θεωρείται λογική συνέχεια.
Ο Κασσελάκης μπορεί να προκαλεί μειδιάματα, αλλά δεν μας θυμώνει.
Μας θυμώνουν αυτοί που αποχώρησαν, οι πρωτοκλασάτοι «αριστεροί» με το θεάρεστο αριστερό έργο που αφήσαν πίσω τους που έστρωσε το δρόμο στη Νέα Δημοκρατία.
Μας θυμώνει και μας λυπεί ότι ακόμα ένα κομμάτι της αριστεράς, ή πρώην αριστεράς τεμαχίζεται χωρίς να αφήνουν καμιά ελπίδα είτε το παλιό είτε το καινούργιο.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004