Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 19:33

Θερμά συγχαρητήρια!

Θερμά συγχαρητήρια!

Του Δημήτρη Μπουσούνη 

Θα ήθελα να συγχαρώ τους φοιτητές του πανεπιστημίου της Μπολόνιας (Ιταλία), γιατί ύψωσαν τη φωνή τους, με ειρηνικό τρόπο, ενάντια στις βαρβαρότητες, που διαπράττουν οι ένοπλες δυνάμεις Ισραήλ, απέναντι στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

 

Η πράξη αυτή είναι φωτεινό παράδειγμα για κάθε ορθά σκεπτόμενο άνθρωπο και τιμά ιδιαίτερα τόσο τους φοιτητές αλλά και τους καθηγητές τους.

Το πανεπιστήμιο της Μπολόνιας ανέκαθεν εναντιωνόταν με διαδηλώσεις σε κάθε μορφή βίας κι αυτό το κάνει να ξεχωρίζει από πολλά άλλα, που μένουν αδρανή.  

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, μάλιστα, γαλούχησε χιλιάδες Ελληνόπουλα που σπούδαζαν εκεί, μεταξύ των οποίων κι ο γράφων, πάνω σε αρχές δικαίου.  

Ως εκ τούτου απευθύνω εγκάρδιους χαιρετισμούς, τόσο στους φοιτητές που συμμετέχουν σ’ αυτή την εξέγερση όσο και στους καθηγητές τους!

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.         

Δόκτορας χημείας του πανεπιστημίου της Μπολόνιας