Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 01:28

Μια απάντηση στους λασπολόγους

Μια απάντηση στους λασπολόγους

Του Δημήτρη Οικονομάκου*
Ο κ. Λεβέντης απάντησε για λογαριασμό του Σύριζα, της Αυγής και του κ. Καρτερού για τον 902 σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό λασπολόγημα. Δεν αναφέρει ούτε ένα επιχείρημα, δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα, ότι δηλαδή ο Σύριζα σε πλήρη ταύτιση με το ΔΟΛ και άλλα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα επιτίθενται στο ΚΚΕ με μανία και με άρθρα καρμπόν. Δεν απαντά σε κανένα επιχείρημα…

Το μόνο που αναφέρει μονότονα στο άρθρο του είναι πως έπρεπε να περάσει στην Αριστερά ο σταθμός!!!!!!!! Σε ποια Αριστερά; Το ΚΚΕ με τον Σύριζα τους χωρίζει χάος, για να μιλήσουμε λίγο ξύλινα και να θυμηθείτε και σεις τα παλιά σας έχουν διαφορετική στρατηγική και τακτική. Πως θα έχουμε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό μαζί όταν δεν συμφωνούμε σχεδόν πουθενά. Ποια αριστερά; Της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της κωλοτούμπας, του Κοτσακά, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ, της ρεαλιστικής στροφής που εκθειάζει το Βήμα, αυτή που θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ για να γίνει κυβέρνηση ή με αυτούς που βρίζουν ολημερίς το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, που έχουν δώσει το πιο βρώμικο πάτημα στο σύστημα πως αυτά που λέει το ΚΚΕ δεν γίνονται, είναι για τη Δευτέρα Παρουσία; Επιπλέον να θυμηθούμε πως η ηγεσία του Σύριζα έκανε τα πάντα το 1991 για να μην υπάρχει το ΚΚΕ, προσπάθησε να το διαλύσει, σηκώθηκε και έφυγε και τώρα ζητάει συνεργασία; Για να έρθουμε και στα δικά μας να πάμε με ποιους; Με αυτούς που συνδιοικούν (κυριολεκτικά) με τη ΝΔ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που πήγαν να διασπάσουν τα μπλόκα των αγροτών στο Σουληνάρι, που κατεβαίνουν σε όλα τα σωματεία μαζί με όλους τους άλλους εκτός από τους κομμουνιστές, που σε όλους τους δήμους (πλην Καλαμάτας) της Μεσσηνίας χώθηκαν για να πάρουν θεσούλες στους συνδυασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να μην ενισχυθεί το ΚΚΕ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ο Σύριζα θέλει τη διαχείριση του συστήματος, να γίνει δηλαδή ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ (στη χειρότερη εκδοχή του μάλιστα) ενώ το ΚΚΕ προτείνει το δρόμο της Λαϊκής Συμμαχίας για να έχουμε νίκες σήμερα και να ανοίξει ο δρόμος για ένα άλλο σύστημα, το σοσιαλιστικό, όπου τα Μέσα Παραγωγής θα ανήκουν στο λαό, που θα είναι αφέντης στο τόπο του.
Το πιο χαρακτηριστικό όμως στο άρθρο είναι το εξής: Πως ζητάνε ενότητα, συμπόρευση και «ενωτικούς μαζικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης» από «ανθρώπους που δεν παίρνουν πολιτικές αποφάσεις» από «καπιταλιστές» από τους «Κουτσούμπες και τους Αρβανιτάκηδες», από αυτούς που «ξεπουλάνε δημόσια περιουσία και δημιουργούν νέα τζάκια» που δημιουργούν «μνημονιακό πλυντήριο», που «διάλεξαν στρατόπεδο».
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δεν είναι και τόσο ενωτικά αυτά τα λόγια αλλά δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του Σύριζα. Ξέρουν καλύτερα και από εμάς πως δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να πάμε μαζί αλλά θα επιμένουν μέχρι τέλους για να μας κάνουν ζημιά. Γιατί δεν βγαίνουν καθαρά να πούνε στο λαό την Αλήθεια, ο Σύριζα με το ΚΚΕ δεν μπορούν να συνεργαστούν, είναι αντίπαλοι, έχουμε εκ διαμέτρου πολιτική ιδεολογική θεώρηση και δεν θα είναι σύμμαχοι μας. Αυτή θα ήταν η μόνη τίμια θέση. Δεν το λένε όμως για να ψαρεύουν ψήφους και συνειδήσεις. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να προβληματιστούν όσοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για κάτι καλύτερο στο Σύριζα. Η απογοήτευση και το πισωγύρισμα για την εργατική τάξη θα είναι μεγάλο αν τα αφήσουμε όλα στους νέους Μεσσίες τους συστήματος.

Υ.Γ. 1 Η επίθεση και το ύφος μας είναι αντίστοιχο της επίθεσης που δέχεται το Κόμμα μας με βρώμικα μέσα από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Δεν πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση αλλά για συκοφαντίες, ψέματα και λασπολογίες.

Υ.Γ. 2 Για να μιλήσουμε και για την επικαιρότητα: Τι θα κάνει η κυβέρνηση που θέλετε να φτιάξετε με τις βάσεις στην Ελλάδα και το αεροδρόμιο της Μεσσήνης; Θα μείνουμε στο Νάτο ή όχι; Καθαρά όχι ναι μεν αλλά…………..

*Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ