Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 20:45

Ο καλός και ο κακός …Βίκος

Ο καλός και ο κακός …Βίκος

Του Πέτρου Παπαδόπουλου* 
Την Κυριακή 1η Μάρτιου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Elite το 1ο Βίκος Relays Καλαμάτας. Ένα αθλητικό και όχι μόνο γεγονός που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους χιλιάδες Καλαματιανούς που πήραν μέρος στην εκδήλωση. Ένα γεγονός που μόνο…

Του Πέτρου Παπαδόπουλου* 
Την Κυριακή 1η Μάρτιου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Elite το 1ο Βίκος Relays Καλαμάτας. Ένα αθλητικό και όχι μόνο γεγονός που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους χιλιάδες Καλαματιανούς που πήραν μέρος στην εκδήλωση. Ένα γεγονός που μόνο…

…χαρά έδωσε σε μικρούς, μεγάλους, παιδιά από το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, κλπ.
Σε οικονομικό επίπεδο δε στοίχησε τίποτα σε κανέναν φορέα και υπήρξε διαφήμιση της Καλαμάτας στο κανάλι nova, καθώς και στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» του κρατικού καναλιού.
Μετά την αντίθεση του Δήμου να μας παραχωρήσει ένα χιλιόμετρο από την παραλιακή οδό για την εκδήλωσή μας, διάβασα στα ΜΜΕ της πόλης μας πως ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμαρχο, καθώς δεν έκλεισε δρόμο της πόλης και δεν εμπορευματοποίησε τον αθλητισμό.
Την επόμενη Κυριακή ο ΣΕΓΑΣ είναι συνδιοργανωτής στο Μαραθώνιο Ναυπλίου, εκεί που οι δρόμοι της πόλης θα είναι κλειστοί για 6 ώρες.
Την προηγουμένη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση στο Ναύπλιο τιμήθηκαν οι χορηγοί του Μαραθωνίου από το Δήμαρχο Ναυπλίου, τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ και άλλους φορείς.
Οι χορηγοί είναι η DHL, εταιρία μεταφορών, η Οικογένεια Χριστοδούλου με αντικείμενο χυμούς, ο πολύωρος Φουγάρο, ο Μορέας, η Chiguita και η εταιρία εμφιαλωμένων νερών ΒΙΚΟΣ. Ναι, καλά διαβάσατε, ο Βίκος που ήταν …κακός για τη Καλαμάτα τώρα είναι καλός χορηγός για το Ναύπλιο και τη διοργάνωση.
Αντιγράφω τη δήλωση του Δήμαρχου Ναυπλίου απ’ τη συγκεκριμένη εκδήλωση προς τιμήν των χορηγών: «Η συνεργασία με τους χορηγούς εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εξέλιξης του και ταυτόχρονα απεγκλωβίζεται από την ανάγκη μονομερούς κρατικής αρωγής».
Θα λάβω μέρος στο 2ο Μαραθώνιο Ναυπλίου και έχω να πω απ’ την περσινή εμπειρία πως πρόκειται για εξαιρετική διοργάνωση με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος εξόδων το καλύπτουν ΧΟΡΗΓΟΙ.
Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι πολιτική του ΣΕΓΑΣ είναι να αναδύονται νέοι χορηγοί και να χρηματοδοτούνται διοργανώσεις. Μάλιστα δε τον Ιούλιο του 2013 ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ με κάλεσε στο ΟΑΚΑ και με τον κύριο Ασημακόπουλο ως συντονιστή Μάρκετινγκ μιλήσαμε σε ένα μεγάλο ακροατήριο για το ρόλο των χορηγών στη σύγχρονη εποχή, ποσό αναγκαίοι είναι αυτοί μιας και πλέον όλο και συρρικνώνεται η κρατική συμμετοχή και είναι γνωστό επιπλέον ότι πολλές διοργανώσεις δεν θα λάμβαναν χώρα αν δεν υπήρχε η ιδιωτική συμμετοχή και οι ιδιωτικές χορηγίες. Επιπροσθέτως, μια περιήγηση στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ μας δείχνει πλήθος σοβαρών χορηγών στην ομοσπονδία όπως ΟΠΑΠ, ΕΘΝΙΚΗ, ADIDAS, POWERADE κλπ.
Στις δύσκολες εποχές που περνά η πατρίδα μας η ανεύρεση χορηγών είναι ευλογία, ο κόσμος διψά για εκδηλώσεις με ποιότητα και χωρίς κόστος σε Δήμο, Περιφέρεια κλπ.
Ας δούμε τι γίνεται γύρω μας και μη κάνουμε διαχωρισμό σε καλό και κακό ΒΙΚΟ. Ο ΣΤΟΧΟΣ μας ας είναι: Νέα και όμορφα πράγματα για τους συμπολίτες μας!!

*Με αγάπη πάνω από όλα για την πόλη μου