Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 15:25

Εγκαλούν το ΚΚΕ για τη συνέπειά του με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

Εγκαλούν το ΚΚΕ για τη συνέπειά του με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις

Του Παναγιώτη Κουφαλάκου* 
Εγκαλείται το ΚΚΕ, για την αντιπολιτευτική του στάση απέναντι στη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για το Συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο Σύνταγμα, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2015…

Του Παναγιώτη Κουφαλάκου* 
Εγκαλείται το ΚΚΕ, για την αντιπολιτευτική του στάση απέναντι στη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για το Συλλαλητήριο που διοργάνωσε στο Σύνταγμα, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2015…

Το ΚΚΕ μου έκανε την τιμή να το εκπροσωπήσω στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Νοιώθω την ανάγκη να τους υπενθυμίσω την πρόταση του ΚΚΕ πριν τις εκλογές και την εξουσιοδότηση που πήρε από τους ψηφοφόρους του. Με αυτή την πρόταση συμπορεύτηκα, με δήλωσή μου στον Ριζοσπάστη, που την υπενθυμίζω: «Ανήκω στην κατηγορία των υποψηφιοτήτων που πριν κάμποσα χρόνια ήμουν στο ΠΑΣΟΚ. Ανήκω στην γενιά που προδόθηκε και ζητά δικαίωση. Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ και καλώ τους παλιούς μου συντρόφους να πράξουν το ίδιο. Καλώ να πράξουν το ίδιο όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί στον δρόμο του αγώνα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, ενάντια στις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στην κατάργηση της Δωρεάν δημόσιας υγείας. Καλώ να πράξουν το ίδιο όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες για δωρεάν Δημόσια Παιδεία, μέσα από την δράση μου στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Σήμερα άσχετα από την συμφωνία η όχι σε όλα με το ΚΚΕ, χρειαζόμαστε μία ισχυρή αντιπολίτευση, μία ισχυρή εργατική λαϊκή συμμαχία. Στις 26 Γενάρη πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί για να αντιπαλέψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους περιορισμούς του ΜΑΑΣΤΡΙΧ, τα μνημόνια και να διεκδικήσουμε κατακτήσεις που χάθηκαν. Καλώ όσους βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες να ξεπεράσουν αυταπάτες, αδυναμίες και εμπόδια και να αντιπαρατεθούν με τη λογική της ανοχής.
Καλώ όλους όσους ανησυχούν και βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την συναίνεση και την αναμονή για λύσεις από τα πάνω, όσους δεν εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια άλλη κυβέρνηση και διαχείριση, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, για μια ισχυρή αντιπολίτευση στη Βουλή και τον Λαό».
Συνεπείς με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες συνεχίζουμε τον αγώνα. Καταθέτουμε την ψήφο στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, όπως ακριβώς υποσχεθήκαμε. Κολοτούμπες δεν θα κάνουμε. Αν ήταν να κάνουμε, θα υποσχόμαστε προεκλογικά ανοχή, για να εισπράξουμε και καμία ψήφο παραπάνω.
Πήραμε το κόστος της εναντίωσης στις ψευδαισθήσεις και δικαιωθήκαμε.
Αυτοί που μας εγκαλούν, καλά θα κάνουν να απευθυνθούν σε όλους όσους ξεγέλασαν με ψεύτικες υποσχέσεις, για να τους υποκλέψουν την ψήφο. Να απευθυνθούν και να απολογηθούν γιατί βάφτισαν το μνημόνιο πρόγραμμα και την τρόικα θεσμούς. Να απολογηθούν γιατί δεν καταργούν με ένα άρθρο τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Να απαντήσουν τί θα κάνουν σε όσα υποσχέθηκαν. Για τον κατώτερο μισθό 751 ευρώ και για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την 13η και 14η Σύνταξη, για την κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων, για το άνοιγμα των Νοσοκομείων που έκλεισαν, για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και τόσα άλλα όσα έχουν υποσχεθεί.

*Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
*Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και επικεφαλής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας
*Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
*Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Μεσσηνίας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2014