Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 00:00

Η Ένωση Γονέων καταδικάζει την απόφαση για τον εσωτερικό δανεισμό

Η Ένωση Γονέων καταδικάζει την απόφαση για τον εσωτερικό δανεισμό

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η δέσμευση των χρημάτων των Δήμων θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση σε βάρος των μαθητών, τονίζει η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας, που καταγγέλλει τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης και καλεί το Δήμο να μην την εφαρμόσει…

Σε ψήφισμα της Ένωσης, τονίζονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Το Δ.Σ. Της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας καταδικάζει ομόφωνα με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομεινάντων κοινωνικών δαπανών.
Τα δημόσια σχολεία ήδη αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα (ρεύμα νερό θέρμανση). Βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεωκοπίας. Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση σε βάρος των παιδιών μας.
Αδειάζουν τα ταμεία των σχολικών επιτροπών, μένει απλήρωτο το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων (καθαρίστριες σχολικοί τροχονόμοι κλπ) δεν καλύπτεται η μεταφορά των μαθητών, σίτιση, έργα συντήρησης κλπ.
Παράλληλα ανοίγει διάπλατα η πόρτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας και των κοινωνικών δομών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ
Καλούμε τίς σχολικές επιτροπές και την Δημοτική αρχή να καταδικάσει την ΠΝΠ και να προχωρήσουν σε έμπρακτη άρνηση εφαρμογής της. Να μην καταθέσουν ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας».

 

Το ψήφισμα υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Θανάσης Αθανασόπουλος αντίστοιχα.