Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 17:58

Το όχι την Κυριακή είναι ανεύθυνο

Το όχι την Κυριακή είναι ανεύθυνο

Του Περικλή Μαντά* 
Όσο φτάνουμε στην κρίσιμη μέρα της Κυριακής, όλο και ξεδιπλώνεται η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης και το «όραμά» της για τον Τόπο μας. Μια κυβέρνηση της αριστεράς, η οποία ενώ…

…είχε όλα τα εχέγγυα από τον λαό να πάει τη χώρα ψηλότερα, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να την οδηγήσει στην κατάρρευση.
Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας θα είναι πιο δύσκολη από πριν.
Και την ευθύνη αυτή την έχουν εξολοκλήρου όλοι αυτοί, που με τα πουκάμισα έξω από τα παντελόνια, χωρίς γραβάτα και με πράσινες κάλτσες επί 5 και πλέον μήνες εκτέλεσαν ένα αδιέξοδο σχέδιο για τους πολίτες.
Όσο κι αν προσπαθούν να διχάσουν, να πείσουν ότι το ΝΑΙ ταυτίζεται με τους δανειστές, να το παίξουν πατριώτες, να δείξουν ότι αντιστέκονται, το μόνο που θα καταφέρουν πρόσκαιρα είναι να ισορροπήσουν στο κόμμα τους. Να μην έρθουν σε ρήξη με τους λαφαζανοπετράκους που εκβιαστικά πράττοντας, υπονομεύουν το μέλλον της χώρας εξυπηρετώντας τις ιδεοληψίες τους. 
Μπροστά στην απειλή αυτή, δεν δίστασαν να προβούν σε ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των τραπεζών, τις ουρές στα ΑΤΜ, την κατάρρευση της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων, το ανυπολόγιστο πλήγμα στον τουρισμό, το σταμάτημα στα έργα υποδομών, τη χαριστική βολή στο εμπόριο, το πάγωμα του ΕΣΠΑ, την καθυστέρηση έναρξης του νέου ΕΣΠΑ, την διεθνή απομόνωση της χώρας, την αναγκαστική απόλυση χιλιάδων νέων από τις τουριστικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις, τον κίνδυνο παύσης των αγροτικών ενισχύσεων, τη διακοπή χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς, κατάφεραν να σβήσουν κάθε προοπτική σε αυτή τη χώρα και να μας αναγκάσουν να επιλέξουμε μεταξύ δύο επιλογών, τη λιγότερο κακή για το μέλλον μας.
Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι κατάφεραν να σπείρουν τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία, το τελευταίο ανάχωμα που είχε μείνει όρθιο ως ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση που βιώνουμε.
Δεν ξέρω ποιοι μπορούν να επιδοκιμάσουν όλα τα παραπάνω, το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο!!!
Το όχι την Κυριακή είναι ανεύθυνο, φτωχό σε συναισθήματα, επικίνδυνο, τυχοδιωκτικό, είναι στήριγμα στην αλαζονεία την έπαρση και τον αυταρχισμό σε αυτούς που νομίζουν ότι στις 25 Ιανουαρίου έγιναν οι προστάτες της ζωής μας, σε αυτούς που με ψέματα, στηριζόμενοι στον πόνο και τις θυσίες του ελληνικού λαού, έχτισαν την πολιτική και κομματική τους ανέλιξη, σε αυτούς που τελικώς έκαναν ότι διαβεβαίωναν πως δεν θα κάνουν και που χτίζουν μέρα με τη μέρα μια εθνική καταστροφή.
Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζω το ΝΑΙ. Δεν στηρίζω καμία συμφωνία, άσχημη, λιγότερο άσχημη, σκληρή λιγότερο σκληρή.
Στηρίζω τη συνεννόηση, την προοπτική, τη δυνατότητα ανάκαμψης, την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει μέσα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. 

 

*Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας
Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας