Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 05:46

Σχόλιο για την παράσταση "Τα κρανία της Κονεμάρα"

Σχόλιο για την παράσταση "Τα κρανία της Κονεμάρα"

Της Βασιλικής Κατέρη*
Σε ό,τι έχουμε δει, στην μέχρι τώρα δουλειά του Πέτρου Κλάδη, κυριαρχεί απόλυτα η υψηλή αισθητική, η λιτή φόρμα, η τολμηρή προσέγγιση και ο σεβασμός στο πρωτότυπο έργο. Οι ευφυέστατες λύσεις, τόσο στη σκηνοθεσία, όσο και στη σκηνογραφία, επικυρώνουν για μια ακόμα φορά, το σπάνιο ταλέντο του Πέτρου!...

Καταφέρνει εντέχνως, να μείνει στην ουσία του έργου, αποφεύγοντας την όποια «φλυαρία» και υπερβολή!
Με όσα λοιπόν προανέφερα, και αυτή η παράσταση -«Τα κρανία της Κονεμάρα»- δεν αποτελεί έκπληξη για μας τους θεατές ως προς το αποτέλεσμα, αφού έχουμε ήδη την εγγύηση αυτού του διαπιστευμένου πια, υπερταλαντούχου ατόμου! Εμείς απλώς, αφηνόμαστε και πάλι –εν λευκώ- , στη μαγεία και στο ταξίδι…
Αυτή η όμορφη «παρέα», από την οποία αποτελείται ο θίασος, στέκεται επάξια – και με το παραπάνω- στο ύψος των περιστάσεων, αναδύοντας αυτό το όμορφο κλίμα και την αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους! Με απαράμιλλο πάθος και συνέπεια για αυτό που καλούνται να φέρουν εις πέρας, καθηλώνουν με την ερμηνεία τους το θεατή, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης!
Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με τη «Μέθεξη», στην πρώτη τους παράσταση «Η Φάρμα των Ζώων» (G. Orwell) –στο καλλιτεχνικό μακιγιάζ- και έτσι κατάφερα να γευτώ από κοντά, όλο αυτό το κλίμα που σας περιέγραψα παραπάνω και τους ευχαριστώ με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά!!!
Παρακολούθησα την παράσταση την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω ένα ακόμη γεγονός που μου έκανε πάρα πολύ θετική εντύπωση! Ήταν η παρουσία του Μητροπολίτη μας Χρυσόστομου, που παρακολούθησε μέχρι το τέλος αυτή την τολμηρή –κατά τη στενή οπτική- παράσταση και μου έδωσε μια ακόμα αφορμή να ελπίζω ότι ο πολιτισμός, απ’ όποιο πεδίο κι αν προέρχεται, θα συνεχίσει να υπάρχει και να διαιωνίζεται, αρκεί να βρίσκεται σε «χέρια» άξιων και ακομπλεξάριστων ατόμων!
Σας ευχαριστούμε!!!

*Εικαστικός