Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 13:21

Υποβαθμισμένη η Φάρις ως οργανισμός παραγωγής της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ανάμεσα στον Μανώλη Μάκαρη και τον Γιώργο Γιαννόπουλο Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ανάμεσα στον Μανώλη Μάκαρη και τον Γιώργο Γιαννόπουλο

ΤΑΣΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνοντας τον απολογισμό της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες», το μέλος του συνδυασμού και εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, υποστήριξε ότι δύο είναι τα προβλήματα με τη δημοτική αρχή και τον πολιτισμό: Η υποβάθμιση του ρόλου της Φάρις για την παραγωγή πολιτιστικής πολιτικής και η μη εμπιστοσύνη των δυνατοτήτων που πραγματικά έχει η πόλη…

Ο απολογισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πίτας του συνδυασμού, όπου ο Τάσος Πολυχρονόπουλος είπε για τον τομέα του πολιτισμού τα εξής:
«Η παράταξή μας, συνεπής στις προγραμματικές της δεσμεύσεις,έχει συνεχώς τα θέματα του πολιτισμού στις προτεραιότητες της δράσης της. Αποτελεί βασική θέση μας, ότι η πόλη μας, μετά από 30 χρόνια σοβαρης επένδυσης στον πολιτισμό, έχει αποκομίσει τεράστια οφέλη. Ταυτόχρονα, έχει κατακτήσει και πολύ μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αντίστοιχων θεσμών της, με τρόπο ιδιαίτερα επωφελή για την ίδια και τους δημότες της, τώρα μάλιστα ,που ολοκληρώθηκε το Μέγαρο Χορού και υπάρχει και η προοπτική της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Αξιοποιώντας και την εκπροσώπησή μας στο ΔΣ της ΦΑΡΙΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα, με πληθώρα παρεμβάσεων διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα σχετικά ζητήματα. Κάναμε, ταυτόχρονα, κριτική στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής και αναδείξαμε τις ευθύνες της, γιατί: α) Εχει υποβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία της ΦΑΡΙΣ και από οργανισμό παραγωγής πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου ,την έχει μετατρέψει σε απλό επικυρωτή και υλοποιητή αποφάσεων που έχουν παρθεί απολύτως ερήμην της επιχείρησης. β) Με την όλη στάση και τις επιλογές της ,εμποδίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης που υπάρχουν. Δείχνει, ότι στην πραγματικότητα δεν εμπιστεύεται ή δεν θέλει να αξιοποιήσει ούτε τους συνεργάτες ούτε τη σχετική μεγάλη πείρα που υπάρχει. Δείχνει, δηλαδή, ουσιαστικά ,ότι δεν εμπιστεύεται πραγματικά τις δυνατότητες της πόλης.
Το γεγονός ότι η Δημοτικη Αρχή αντιμετώπισε αδιάφορα ή ακόμα και εχθρικά τις παρεμβάσεις μας αυτές, δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Οταν, μάλιστα, είναι ευρύτατα αποδεκτό ότι ο διάλογος, η σύνθεση απόψεων και η συνεννόηση, ιδιαίτερα όταν αναφέρονται στην πολιτιστική πολιτική του Δήμου, δεν αποτελούν μόνο προϋπόθεση επιτυχίας της αλλά και κριτήριο προθέσεων όσων την ασκούν».