Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 23:01

Συλλήψεις ατόμων που υποκρίνονταν τους εφοριακούς και έπαιρναν λεφτά από ηλικιωμένους

Συλλήψεις ατόμων που υποκρίνονταν τους εφοριακούς και έπαιρναν λεφτά από ηλικιωμένους

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΜΕΣΣΗΝΗ, ΠΥΡΓΟΣ 
Δύο άτομα συνέλαβε η Ασφάλεια στην Καλαμάτα και κατηγορεί και άλλα δύο, διότι εξαπάτησαν ηλικιωμένους και  υποκρινόμενοι είτε τους εφοριακούς είτε τους λογιστές κ.λπ τους έπαιρναν χρήματα. Στην Καλαμάτα εξαπάτησαν δύο άτομα, στη Μεσσήνη ένα, στον Πύργο ένα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλο ένα στην Καλαμάτα. Συνολικά η αξία της λείας τους (χρήματα αλλά και χρυσαφικά) ξεπερνάει τα 4.000 ευρώ…

«Προσέγγιζαν πολίτες και αφού δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του εφοριακού, του λογιστή κ.λ.π. και με το πρόσχημα είτε της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη συγγενικό τους πρόσωπο, είτε οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά», σημειώνει η αστυνομία.
Η ασφάλεια συνέλαβε έναν 47χρονο και μία 36χρονη (Ρουμάνα), ενώ κατηγορεί έναν ακόμη 47χρονο και έναν 50χρονο.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας χθες εντόπισαν τον 47χρονο και την 36χρονη χθες στην Καλαμάτα και αποπειράθηκαν να τους ελέγξουν. Εκείνοι αρνήθηκαν και, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, «τράπηκαν σε φυγή με όχημα, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό την ασφάλεια της συγκοινωνίας, ενώ λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και συνελήφθησαν».
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων αλλά και των δύο άλλων  ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απάτης, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθειας. Η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις απατών και απόπειρας απάτης:
•        Την 25.5.2016, στην Καλαμάτα, προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό και με το πρόσχημα οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν χρήματα.
•        Την 14.6.2016, στη Μεσσήνη, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
•        Την 15.6.2016, στον Πύργο Ηλείας, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν χρήματα.
•        Την 24.6.2016, στην Καλαμάτα, μετέβησαν στην οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη συγγενικό της πρόσωπο, αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρήματα.
•        Την 1.7.2016, στην Καλαμάτα, μετέβησαν στην οικία ηλικιωμένης ημεδαπής  και με το πρόσχημα οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα.
Η αστυνομία σημειώνει ότι τα άτομα αυτά «από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει  χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 4.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, στην κατοχή του 47χρονου και της 36χρονης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ και πέντε LEV Ρουμανίας, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».