Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 16:59

Κατσίβελας-Κωνσταντινέας: Από το καραγκιοζ μπερντέ στο θεατρίνοι του παλαιοκομματισμού…

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας με τον γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη Ο Πέτρος Κωνσταντινέας με τον γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
Για θεατρίνους του παλαιοκομματισμού, μιλάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, απαντώντας εμμέσως στον δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, και στην αναφορά του «η Τριφυλία δεν είναι <<καραγκιόζ μπερντέ>>, που ο καθένας μπορεί να δίνει την παράστασή του». Η αναφορά αυτή του δημάρχου έγινε μετά από δηλώσεις του Πέτρου Κωνσταντινέα, που ουσιαστικά συναινεί με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, το οποίο όμως καταργεί τις αστυνομικές δυνάμεις σε Φιλιατρά και Κοπανάκι. Σήμερα ο Πέτρος Κωνσταντινέας συζήτησε για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Αναγνωστάκη…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με θέματα ασφαλείας και ζητημάτων, που προκύπτουν από την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών που σχεδιάζει το Υπουργείο. Στον κ. Αναγνωστάκη τόνισα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνομικής περιφρούρησης σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, όπως είναι η βόρεια Μεσσηνία.
Φαινόμενα, όπως αυτό που συνέβη προ ολίγων ημερών με τον προπηλακισμό αστυνομικού πρέπει να πάψουν να συμβαίνουν. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα εμπεδωθεί μόνο με τη συνεχή και αδιάκοπη παρουσία αστυνομικών μέσα στην κοινωνία, μέσα στα προβλήματα και όχι με την στελέχωση γραφείων.
Το Υπουργείο, με γνώμονα την πραγματική ανάγκη των πολιτών και μόνο αυτή, θα εκπονήσει ένα σχέδιο που θα στοχεύει στην αποτελεσματική και επαρκή ασφάλεια των πολιτών.
Όσον αφορά στη «γαλάζια» παροικία των περιοχών Τριφυλίας και Οιχαλίας, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με το γνωστό κόλπο της παραπληροφόρησης, καλώ να μου δείξουν τι είδους αντιδράσεις - αντιστάσεις προέβαλαν, όταν επί Υπουργίας κ. Δένδια, η οργανική δύναμη των αστυνομικών υπηρεσιών μειωνόταν δραματικά, προκαλώντας όλα αυτά τα αυξημένα φαινόμενα εγκληματικότητας που βιώνει η περιοχή σήμερα.
Επιπλέον, θα πρότεινα στους εκεί τοπικούς άρχοντες, αφού κόπτονται τόσο πολύ για το καλό των πολιτών τους, να παραχωρήσουν τις οργανικές θέσεις που κρατούν, γνωρίζοντας  το πρόβλημα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας, σε ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν. Καλό στον τόπο τους θα κάνουν.
Η μικροπολιτική από θεατρίνους του παλαιοκομματισμού δε θα περάσει. Οι πολίτες της Τριφυλίας θα νιώθουν περισσότερο ασφαλείς όταν θα βλέπουν τα ουσιαστικά αποτελέσματα της αστυνομικής περιφρούρησης».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, με αφορμή τις δηλώσεις του Πέτρου Κωνσταντινέα σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση: «Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν, οι  απαράδεκτες δηλώσεις  του Βουλευτού Μεσσηνίας κ. Κωσταντινέα, στους πολίτες του Δήμου  Τριφυλίας  για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων,  ειδικότερα δε των  Α.Τ. Φιλιατρών και  Κοπανακίου. Η προσπάθεια να πείσει ότι  το κλείσιμο των Α.Τ  θα  επιφέρει βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας,   μιας και οι αστυνομικοί  που είναι ελάχιστοι  δεν θα φυλάνε πλέον τα « ντουβάρια» όπως αυθαίρετα υποστηρίζει, απέτυχε.
Ο κ. Βουλευτής εντέχνως ξεχνά πως  η Δημ. Αρχή  εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε όλους τους τόνους, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην  Τρίπολη και συμπεριελάμβανε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα  Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου.
Ο κ.  Βουλευτής δεν ενημερώθηκε για τα ψηφίσματα του Δ.Σ. του Δήμου που ομόφωνα και πέρα από παρατάξεις απαιτούν τη διατήρηση των Α.Τ. , ως επίσης και άμεση στελέχωσή τους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.
Ο κ. Βουλευτής προφανώς εγωιστικά  κωφεύει στις φωνές και την αγωνία της κοινωνίας και επιδεικτικά δεν αξιολογεί το παλλαϊκό αίτημά της, που εκφράστηκε μέσα από διαβούλευση, για διατήρηση και ενίσχυση των εν λόγω Αστυνομικών Τμημάτων.
Ο κ. Βουλευτής σκοπίμως παραβλέπει πως υποχρέωση και καθήκον της  Κυβέρνησης είναι η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, που είναι υποστελεχωμένα  για την ενίσχυση της προστασίας  και ασφάλειας των πολιτών, ως απόρροια του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος  “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”. 
Ως αποδεικνύεται ο κ. Βουλευτής έγινε πολύ γρήγορα νεο- μνημονιακός  και ξέχασε τις παλιές ρητορικές  του. Βεβαίως και  δικαιούται να έχει τις απόψεις του , είναι όμως απαράδεκτο να κάνει κρίσεις και  υπαινιγμούς για τη Δημοτική Αρχή.
Ο Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας σέβεται κάθε  αιρετό μέλος - εκπρόσωπο της κοινωνίας μας και απαιτεί  την οφειλόμενη συμπεριφορά σεβασμού.
Η Τριφυλία δεν είναι  «καραγκιόζ μπερντέ», που ο καθένας μπορεί να δίνει την παράσταση του».