Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 14:46

Πιάστηκαν στο Σταυροπήγιο διαρρήκτες που είχαν ρημάξει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και εξοχικά

Πιάστηκαν στο Σταυροπήγιο διαρρήκτες που είχαν ρημάξει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα και εξοχικά

ΔΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τρεις διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν ρημάξει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικά σπίτια στη Μάνη, έπιασε χθες η Αστυνομία στο Σταυροπήγιο. Η σύλληψή τους έγινε με επεισοδιακό τρόπο καθώς οι κατηγορούμενοι, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν των αστυνομικών, εμβόλισαν υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας. Μέχρι τώρα η αστυνομία τους καταλογίζει 33 διαρρήξεις και κλοπές ή απόπειρες κλοπής, ενώ εκτιμά ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος αξίας άνω των 48.000 ευρώ…

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς, 31,36 και 42 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέμεναν στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον από τα τέλη Ιούνη του 2015 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες. Οι κατηγορούμενοι έμπαιναν σε δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων καθώς και σε σπίτια είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα είτε διαρρηγνύοντας πόρτες και παράθυρα την ώρα που ένοικοι ή ιδιοκτήτες απουσίαζαν ή και κοιμόντουσαν!
Την υπόθεση ερεύνησε το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, ενώ σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Όπως σημειώνεται στο αστυνομικό δελτίο, «μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (7.7.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, εντόπισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.
Αρνούμενοι αυτοί τον έλεγχο και προκειμένου να διαφύγουν, εμβόλισαν υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι επτά (27) κλοπές, καθώς και έξι (6) απόπειρες κλοπής, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (Νεοχώρι, Καρδαμύλη, Ρίγκλια, Άγιο Δημήτριο, Λεύκτρο, Στούπα και Βασιλίτσι Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη τους εγκληματικής ομάδας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια κ.α..
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τους -48.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, ρούχα και γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 31χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπαθί, σιδερογροθιά, χρήματα και ηλεκτρικά εργαλεία.
Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων».
Στ.Μ.