Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 10:48

Λήστεψαν ηλικιωμένους στο σπίτι τους με την απειλή μαχαιριού

Λήστεψαν ηλικιωμένους στο σπίτι τους με την απειλή μαχαιριού

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
Δύο άτομα, τσιγγάνους, συνέλαβε η Αστυνομία και αναζητεί άλλους δύο, για τη διάπραξη ληστειών με την απειλή μαχαιριού σε σπίτια ηλικιωμένων στη Μεσσήνη και στου Φίλια της Οιχαλίας. Οι συλληφθέντες κατοικούσαν το Αριοχώρι και τον Άρι, ενώ οι δύο που διέφυγαν της σύλληψης κατοικούν στο Ασπρόχωμα («Παναγάκια») και τη Μεσσήνη…

Και οι δύο ληστείες έγιναν το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Στου Φίλια οι ληστές μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου και με την απειλή μαχαιριού τον ακινητοποίησαν και του άρπαξαν ένα ρολόι, ένα κινητό τηλέφωνο και τρόφιμα. Στη Μεσσήνη οι ληστές μπήκαν στο σπίτι 70χρονης αλλοδαπής και επίσης με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και άρπαξαν χρυσαφικά.
Οι δράστες που έχουν συλληφθεί είναι ηλικίας 36 και 40 ετών, ενώ οι δράστες που διέφυγαν της σύλληψης είναι ηλικίας 25 και 30 ετών.
Η εξιχνίαση των ληστειών, όπως σημειώνεται στο αστυνομικό δελτίο, έγινε από τα Αστυνομικά Τμήματα Μελιγαλά και Μεσσήνης, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη διερεύνηση, ενώ σε βάρος των δραστών έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Τονίζεται επίσης ότι η  αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των τεσσάρων δραστών στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.