Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 14:29

Οδύσσεια προσφύγων και μεταναστών που κρατούνται στην παλιά νοσηλευτική σχολή της Καλαμάτας

Οδύσσεια προσφύγων και μεταναστών που κρατούνται στην παλιά νοσηλευτική σχολή της Καλαμάτας

ΤΙ ΛΕΝΕ, ΤΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Οδύσσεια βιώνουν οι 41 πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται στην παλιά νοσηλευτική σχολή του κτιριακού συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας. Τα παιδιά ωστόσο δίνουν σε όλους κουράγιο, αγνοώντας τις αντιξοότητες και συνεχίζοντας τα παιχνίδια και το τρεχαλητό μέσα στο εγκαταλειμμένο κτίριο… Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται ότι κρατούνται παράνομα από την αστυνομία και τονίζουν ότι έχουν χαρτιά για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Επιπλέον τονίζουν ότι οι συνθήκες κράτησής τους είναι απάνθρωπες. Επιδεικνύουν μάλιστα φωτογραφίες από τη παραμονή τους στη Διεύθυνση Αστυνομίας, ενώ έδειξαν στους δημοσιογράφους ζουζούνια που τόνισαν ότι κινούνται στα στρώματα στο κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής. Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος φροντίζει για να έχουν οι πρόσφυγες και μετανάστες αξιοπρεπή παραμονή. Επιπλέον δε διατύπωσε την αντίθεσή του για το γεγονός, όπως ανέφερε, ότι όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίζονται στη Μεσσηνία τελικά καταλήγουν στην Καλαμάτα…

PROSFYGES-METANASTES-KALAMATA-26-04-17.jpgΟι 41 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν τη Δευτέρα σε παραλία μεταξύ του Βασιλιτσίου και της Φοινικούντας. Μεταφέρθηκαν για το βράδυ στην Κορώνη, όπου για την παραμονή τους φρόντισε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, χθες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και το βράδυ στην παλιά Νοσηλευτική Σχολή.
Σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του μίλησε για «δύσκολη κατάσταση» την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος. Πρόσθεσε ότι «κατά ένα περίεργο τρόπο» ό,τι συμβαίνει στη νότια Πελοπόννησο καταλήγει στην Καλαμάτα. Ο δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία και στον αστυνομικό διευθυντή, Παναγιώτη Πούπουζα, «για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και σε αυτόν τον τομέα, με την ελλιπή συμπαράσταση του κράτους».
Ο κ. Νίκας επέμεινε ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αξιοπρεπή διαμονή αυτών των ανθρώπων, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχουν πάρα πολλά κτίρια στα οποία θα μπορούσε να γίνει η παραμονή των προσφύγων και μεταναστών εκτός Καλαμάτας και Δήμου Καλαμάτας.
Στ.Μ.