Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 17:54

Συνελήφθη στην Καλαμάτα 65χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη στην Καλαμάτα 65χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ 
Έναν 65χρονο, που σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, συνέλαβαν χθες αστυνομικοί στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από διερεύνηση του οργανισμού των ΗΠΑ NCMEC, ηλεκτρονικά ίχνη του 65χρονου δείχνουν ότι απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Στη συνέχεια η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρήκε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65 χρονου, στη Μεσσηνία και ακολούθως έγινε η σύλληψή του στην Καλαμάτα με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας…

Ειδικότερα, για τη υπόθεση αυτή ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα εξής: «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 65χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος 65χρονου ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 65χρονου ημεδαπού, στο νομό Μεσσηνίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (31 Ιουλίου 2017), στην οικία του 65χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (7) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και (2) φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•        Τηλεφωνικά: 11188

•        Στέλνοντας e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

•        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

•        Μέσω twitter: @CyberAlertGR».