Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 00:43

Πάνω από 1.500 χασισόδεντρα στη Βάλτα, έρευνα για να βρεθούν οι καλλιεργητές

ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Παρά τις φετινές επιτυχίες της αστυνομίας στην εύρεση φυτειών κάνναβης στη Μεσσηνία, η εντυπωσιακή δουλειά έγινε το Σάββατο, όταν αστυνομικοί εντόπισαν στη Βάλτα Τριφυλίας δύο φυτείες με 1.152 και 391 δενδρύλλια αντίστοιχα. Ο εντοπισμός έγινε  με τη βοήθεια στοιχείων που συνέλλεξε το ελικόπτερο της αστυνομίας.  Όσο για τους καλλιεργητές, η αστυνομία διεξαγάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους...


20-8-2017_messinia-entopismos_2_fyteiwn_3.JPGΣύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, "Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν στις 19.8.2017, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο (2) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στις 19.8.2017 το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στην μία καλλιεργούνταν -1.152- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4 μέτρα περίπου και στην άλλη καλλιεργούνταν -391- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον και στους δύο (2) χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες".

20-8-2017_messinia-entopismos_2_fyteiwn.JPG