Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 16:09

Φυτεία στη Νέδουσα

Φυτεία στη Νέδουσα

ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 
Φυτεία με 112 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, στη Νέδουσα Αλαγονίας του Δήμου Καλαμάτας. Έχει συλληφθεί ο φερόμενος καλλιεργητής, ένας 55χρονος, αγρότης, κάτοικος της περιοχής…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 55χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 112 δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός”. 

Πιο συγκεκριμένα στο αστυνομικό δελτίο σημειώνονται τα εξής: “Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (9.7.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (9.7.2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης στην οποία καλλιεργούταν συνολικά -112- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσε ο ανωτέρω ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες (9.7.2019) το μεσημέρι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.