Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 22:37

Εξιχνιάστηκε η ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας χρυσοχόου στην Αρχαία Μεσσήνη

Εξιχνιάστηκε η ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας χρυσοχόου στην Αρχαία Μεσσήνη

ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ 
«Φούσκωσε» για τα καλά ο φάκελος 33χρονου αλλοδαπού, που αρχικά κατηγορήθηκε για τρεις ληστείες και τρεις κλοπές οχημάτων, ενώ τώρα προέκυψε ότι έκανε και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, πέντε επιπλέον ληστείες ή απόπειρες ληστείας, καθώς και πέντε ακόμη κλοπές αυτοκινήτων και μηχανών!
Όλα αυτά προέκυψαν από τις έρευνες της Ασφάλειας Καλαμάτας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που φαίνεται ότι εξιχνίασαν πλήρως τη δράση του 33χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Στις 16 Γενάρη η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι εξιχνίασε τρεις ληστείες και τρεις κλοπές οχημάτων, που φέρονται ότι έγιναν από το συγκεκριμένο αλλοδαπό. Σήμερα, η αστυνομία ανακοίνωσε και τα υπόλοιπα «κατορθώματα» του 33χρονου που δεν είχαν εξιχνιαστεί. Ειδικότερα, ο 33χρονος στις 29-05-2010 το βράδυ, στην Καλαμάτα, μαζί με ένα ακόμη άτομο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 01-05-2010 από τη Θουρία Μεσσηνίας.
Την 08-06-2010 το πρωί, πάλι στην Καλαμάτα, μαζί με ένα ακόμη άτομο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν σε τράπεζα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί την 15-10-2009 από την Νέα Ιωνία Αττικής.
Την 30-03-2011 το πρωί, στην Αρχαία Μεσσήνη, μαζί με δύο ακόμη άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 29-03-2010 από τη Μικρή Μαντίνεια, μπήκαν σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, ενώ κατά την αποχώρησή τους, ο ένας πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.
Την 04-04-2011 το πρωί, στην επαρχιακή οδό Καρδαμύλης - Στούπας, μαζί με ένα ακόμη άτομο και χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί νωρίτερα από την Καλαμάτα, επιχείρησαν να εμποδίσουν την κίνηση ταχυδρομικού διανομέα, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, ενώ ο ένας πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο, με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν και να αφαιρέσουν τα χρήματα που μετέφερε, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Την 08-04-2011 το πρωί, στο Νεοχώρι Δυτικής Μάνης, μαζί με ένα ακόμη άτομο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 5/6-4-2011 από την Καλαμάτα, μπήκαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.