Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 11:06

Ανήλικοι διαρρήκτες διέφυγαν των αστυνομικών με κλεμμένο αμάξι αλλά δεν έφτασαν μακριά

Ανήλικοι διαρρήκτες διέφυγαν των αστυνομικών με κλεμμένο αμάξι αλλά δεν έφτασαν μακριά

Δύο ανήλικοι διαρρήκτες, οι οποίοι αρχικά διέφυγαν των αστυνομικών αναπτύσσοντας με το αμάξι που είχαν κλέψει υπερβολική ταχύτητα, τελικά συνελήφθηκαν όταν το όχημα τους εξετράπη της πορείας του. Έχει σχηματιστεί εις βάρος τους δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας…

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -7- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (8.7.2024) το βράδυ στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, προχθές (8.7.2024) το απόγευμα, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας προσπάθησαν με τη χρήση ηχητικών σημάτων και υποδείξεων, να ακινητοποιήσουν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανήλικοι, καθώς στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, καταφέρνοντας να διαφύγει προσωρινά τον έλεγχο.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας οι ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει εκτραπεί της πορείας του και στη συνέχεια οι ανήλικοι προσήχθησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί από τους ανήλικους, λίγη ώρα νωρίτερα από την Καλαμάτα, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από την 26.6.2024 έως και την 7.7.2024, στην Καλαμάτα είχαν διαπράξει επιπλέον -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών και -4- περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, όχημα και οικία, όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.

Τέλος, στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και -2- ζευγάρια γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας».