Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Στο Τμήμα γονείς μαθητών από τη Χώρα που έκαναν κατάληψη στο σχολείο!

Στο Τμήμα γονείς μαθητών από τη Χώρα που έκαναν κατάληψη στο σχολείο!

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 
Γονείς μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας Τριφυλίας οδηγήθηκαν το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα ως καταληψίες! Νωρίς το πρωί έκαναν κατάληψη στο σχολείο των παιδιών τους, επειδή τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών…

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 
Γονείς μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας Τριφυλίας οδηγήθηκαν το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα ως καταληψίες! Νωρίς το πρωί έκαναν κατάληψη στο σχολείο των παιδιών τους, επειδή τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών…

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Θανάσης Πετράκος, εξέδωσε καταγγελία για «συλλήψεις γονιών με εντολή εισαγγελέα». Η Αστυνομία από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει καμία σύλληψη», ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας είναι δυσαρεστημένη από τη στάση των γονέων, διότι, όπως τόνισε στο «Kalamata Journal» ο διευθυντής, Γιάννης Πλατάρος, τους δόθηκε και έγγραφη διαβεβαίωση ότι τα κενά θα καλύπτονταν το αργότερο μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη.
Στην καταγγελία του ο βουλευτής, Θανάσης Πετράκος, τονίζει: «Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια πρωτοφανή ενέργεια. Συνέλαβε τους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Χώρας στη Μεσσηνία οι οποίοι διεκδικούσαν το αυτονόητο, να έχουν καθηγητές τα παιδιά τους στο σχολείο.  Η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει επίδειξη «τσαμπουκά» σε μαθητές και γονείς, την ίδια ώρα που δέχεται τις εξωπραγματικές απαιτήσεις της τρόικα αδιαμαρτύρητα και τηρεί «σιγή ιχθύος» για την SIEMENS.
Τέτοιου είδους μέθοδοι θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές της ιστορίας μας και είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του Λαού μας. Ταυτόχρονα όμως φανερώνουν την αδυναμία των κυβερνώντων να λύσουν στοιχειώδη προβλήματα του Λαού όπως επίσης και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να τον τρομοκρατήσουν, να υποβαθμίσουν και να συκοφαντήσουν κάθε μορφή κινητοποίησής του.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα κοινωνικό και πολιτικό έρεισμα για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική και για αυτό η προκήρυξη εκλογών είναι αναπόφευκτη. Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης ανατροπής της συγκυβέρνησης που εφαρμόζει αυτές τις ακραίες αυταρχικές μεθόδους».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΤΑΡΟΣ
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πλατάρος, δήλωσε στο «Kalamata Journal» ότι πράγματι στη Χώρα υπήρχαν «ελάχιστα κενά» εκπαιδευτικών, τα οποία όμως «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων» αντιμετωπίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες με ανάθεση υπερωριών σε άλλους εκπαιδευτικούς. Απρόσμενα όμως, μόλις προχθές, το Σάββατο, ανακοινώθηκε, σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή, ότι βρέθηκαν πιστώσεις από το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν τέτοιου είδους κενά.
Ενώ λοιπόν, τόνισε ο κ. Πλατάρος, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στους γονείς για την αντιμετώπιση του ζητήματος, εκείνοι σήμερα έκαναν κατάληψη στο σχολείο, από τις 6.30 το πρωί.
Ο διευθυντής σημείωσε ότι επικοινώνησε αμέσως με τους γονείς, όταν ξεκίνησε η κατάληψη, «και τους ενημερώσαμε ότι οι ανάγκες σε καθηγητές θα καλυφθούν αμέσως. Εκείνοι όμως δεν αρκέστηκαν στην προφορική διαβεβαίωση και τη ζήτησαν και εγγράφως. Στους στείλαμε και εγγράφως, με φαξ, τη διαβεβαίωση που ζητούσαν, ενώ ενήμερος ήταν και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Και πάλι όμως δεν ικανοποιήθηκαν από το φαξ οπότε τους στείλαμε και δεύτερο με τις λεπτομέρειες που ζητούσαν. Ούτε τότε ικανοποιήθηκαν και ζήτησαν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα καλύψουν τα κενά. Εμείς τους είπαμε ότι μπορούσαμε να δώσουμε το όνομα του φιλόλογου, όχι όμως τα ονόματα των δύο καθηγητών αγγλικών. Θα πάρουμε τρεις καθηγητές αγγλικών αλλά δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι θα δεχθούν να έρθουν. Παρόλα αυτά τους στείλαμε στη συνέχεια και τα ονόματα των τριών καθηγητών αγγλικών. Και πάλι όμως δεν έμειναν ικανοποιημένοι».
Αφού λοιπόν δεν επήλθε συνεννόηση η κατάληψη συνεχίστηκε, μέχρι που επενέβη η αστυνομία, αυτεπάγγελτα, για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Σύμφωνα όμως με την ενημέρωση που είχαμε από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δεν έγινε καμία σύλληψη.
Στ.Μ.