Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 17:54

Ανοιχτή επικοινωνία με μεγάλη προσέλευση στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ανοιχτή επικοινωνία με μεγάλη προσέλευση στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Παιδιά και γονείς γέμισαν σήμερα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στην Καλαμάτα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανοιχτής επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος τους ανθρώπους τους, τους μαθητές τους, τις εγκαταστάσεις τους και να ενημερωθεί για τις πολλές και καινοτόμες δράσεις...

Η “Open Day” στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία γιατί πραγματικά δόθηκε στα Εκπαιδευτήρια η ευκαιρία παρουσίασης σε πολύ κόσμο του έργου που γίνεται εκεί.

“Πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας είναι το παιδί και προσπαθούμε να το προετοιμάσουμε να ζει στην κοινωνία και να παίρνει εφόδια για την ενήλικη ζωή του”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Εκπαιδευτηρίων, Φώτης Μπουγάς.

Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά ήταν σήμερα όχι απλά ανοιχτά αλλά γεμάτα ζωή, τα μικρότερα παιδιά απολάμβαναν το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση, οι μεγαλύτεροι μαθητές παρουσίαζαν τις διακρίσεις τους μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα, οι εκπαιδευτικοί υποδέχονταν τον κόσμο και ενημέρωναν για τη δουλειά που κάνουν.

Όπως συνέχισε στις δηλώσεις του ο κ. Μπουγάς, “είμαστε ένα μεγάλο σχολείο με όλες τις βαθμίδες, οπότε άλλες δραστηριότητες γίνονται στον Παιδικό Σταθμό, άλλες στο Νηπιαγωγείο, άλλες στο Δημοτικό και άλλες στο Γυμνάσιο και μετά στο Λύκειο.

Δηλαδή τώρα τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού χαίρονται τον ήλιο και πάνε εκδρομές ή ετοιμάζουν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα παιδιά της Γ’ Λυκείου ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις”.

Πρόσθεσε ότι “προσπαθούμε πάρα πολύ να ακούμε τα παιδιά μας ώστε να κάνουμε πράγματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να μην χρειάζεται να ξοδεύουν το χρόνο τους χωρίς λόγο. Θέλουμε δηλαδή να χαίρονται τη ζωή τους και ο χρόνος τους στο σχολείο να είναι όσο γίνεται δημιουργικός”.

Σε ό,τι αφορά στο αν μπορούν άλλοι γονείς, που δεν είχαν σήμερα την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να επισκεφθούντα Εκπαιδευτήρια, να ενημερωθούν για το τι γίνεται εκεί, ο κ. Μπουγάς σημείωσε: “Βεβαίως μπορούν να έρθουν όποτε θέλουν οι γονείς, να κλείσουν ραντεβού και να δουν το σχολείο, να ενημερωθούν. Επίσης θα γίνουν και ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης για τον τρόπο που λειτουργεί το Νηπιαγωγείο μας για το πως λειτουργεί η Α Δημοτικού και όλο το Δημοτικό, η Α’ Γυμνασίου και όλο Γυμνάσιο, η Α’ Λυκείου και όλο το Λύκειο. Θέλουμε όλος ο κόσμος να ενημερωθεί, να έρθει, να μάθει, να δει, να του πούμε για τα δίδακτρά μας, να δει ότι πραγματικά είναι πλήρως ανταποδοτικά με όλα αυτά που προσφέρουμε, να δει ότι το παιδί του θα είναι ασφαλές, θα μαθαίνει και θα χαίρετε, ώστε μετά οι γονείς να παίρνουν τις αποφάσεις τους”.
Στ.Μ.