Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 13:01

Σοβαρή διαρροή στους Παιδικούς Σταθμούς, τρέχει ο Δήμος να ιδρύσει βρεφικά τμήματα

Σοβαρή διαρροή στους Παιδικούς Σταθμούς, τρέχει ο Δήμος να ιδρύσει βρεφικά τμήματα

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
Την ίδρυση βρεφικών τμημάτων και στους έξι Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν στην πόλη της Καλαμάτας, ανακοίνωσε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Εκτίμησε ότι με την υποχρεωτική πλέον εγγραφή των προνηπίων στα νηπιαγωγεία (δεν υπάρχει πια δυνατότητα επιλογής εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς) οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της Καλαμάτας θα χάσουν περίπου 200 παιδιά, κάτι που είπε ότι μπορεί να έχει ως συνέπεια να χρειαστεί να γίνουν και απολύσεις, εφόσον τα βρέφη που γραφτούν στα νέα τμήματα είναι λίγα και πλεονάζει προσωπικό…

Χθες το βράδυ ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να υποβάλει αίτηση σε πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ώστε να επιχορηγηθεί με 75.000 ευρώ για τη δημιουργία δύο βρεφικών τμημάτων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ένα στον 5ο και ένα στον 3ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Στους υπόλοιπους τέσσερις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν στην πόλη, ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν και σε αυτούς βρεφικά τμήματα, χωρίς όμως να γίνει σαφές εάν αυτό θα σθμβεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, τόνισαν ότι το μέτρο για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση είναι σωστό. Ωστόσο εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν πληρούνται στα νηπιαγωγεία οι υποδομές ώστε να υποδεχθούν το σύνολο των προνηπίων. Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι έπρεπε να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την υποχρεωτική εφαρμογή του νέου νόμου, ωστόσο η δημοτική αρχή δεν διατύπωσε καμία τέτοια επιφύλαξη όταν αντέδρασαν όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας κατά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου προς ψήφιση. Αντίθετα διαμαρτυρήθηκε όταν η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δημοτικών υπαλλήλων και των παιδαγωγών, αποφάσισαν το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Επιπλέον κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, υπενθύμισε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή όχι μόνο έκλεισαν τα βρεφικά τμήματα από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας αλλά επέμειναν στην απόφασή τους αυτή παρά τις διαμαρτυρίες των γονέων.

Ο μόνος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του Δήμου στον οποίο δεν θα λειτουργήσει βρεφικό τμήμα είναι της Βέργας. Όπως σημείωσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει εκεί τέτοιο τμήμα γιατί το κτίριο είναι ιδιωτικό και δεν έχει επαρκείς χώρους. Πρόσθεσε πάντως ότι στα σχέδια του Δήμου είναι η ανέγερση κτιρίου για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Βέργας, όταν εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη, στην περιοχή του Αλμυρού.
Στ.Μ.