Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 23:00

Ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

Ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι στο 2ο Δημοτικό  Σχολείο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Με σύνθημα «Αγωνιζόμαστε στη σκακιέρα και στη ζωή και όχι στην οθόνη του υπολογιστή», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, η  Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας και η Σκακιστική Ακαδημία του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας διοργανώνουν ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι 2019 στον Νομό Μεσσηνίας...

Οι αγώνες θα διεξαχθούν αυτήν την Κυριακή, 14 Απριλίου, στις 10:00 το πρωί (με ώρα προσέλευσης 9.30πμ ) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (Βύρωνος 2). Θα πραγματοποιηθούν 5 γύροι.

Στους αγώνες μπορεί να συμμετέχει κάθε μαθητής και μαθήτρια Δημοτικού με ή χωρίς δελτίο σκακιστή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στην νικήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια στους παίκτες της. Αντίστοιχα μετάλλια θα πάρουν  οι παίκτες της δεύτερης και τρίτης ομάδας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή στο τηλ.6979508928.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ελβετικό σύστημα 5 γύρων με χρόνο σκέψης 30 λεπτά για όλη την παρτίδα. Στην  περίπτωση που κάποιο ζευγάρι αργεί την παρτίδα θα τοποθετείτε ρολόι.

Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID-PLAY).

Η νικήτρια ομάδα του αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και η ηττημένη 0 βαθμούς. Αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι ισόπαλο, οι ομάδες παίρνουν από 1 βαθμό. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση 1 βαθμού. Η ομάδα που σημειώνει νίκη χωρίς αγώνα παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόντους, και η ομάδα που παίρνει ο «bye» 2 βαθμούς και 2,5 πόντους.

Σε κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός πόντος από το σύνολο των πόντων που συγκεντρώνουν οι παίκτες της.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα εξής : α) Βαθμοί, β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων εφ’όσον όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες έχουν συναντηθεί μεταξύ τους, γ) Άθροισμα πόντων, δ) Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η , κ.ο.κ

Συντονιστής: Αμαλία  Μάλαμα, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων&Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Διευθυντής Αγώνων: Λαμπρόπουλος   Βαγγέλης.

Επικεφαλής Διαιτητής:  Κυριακόπουλος Αντώνης.