Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 18:17

Μαθητές Γυμνασίου στην Καλαμάτα καλλιεργούν τη συλλογικότητα, την ομαδικότητα, την ενσυναίσθηση

Μαθητές Γυμνασίου στην Καλαμάτα καλλιεργούν τη συλλογικότητα, την ομαδικότητα, την ενσυναίσθηση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΠΕΠΨΥ 
Τους τρόπους ώστε να διατηρούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις ανακαλύπτουν μαθητές της Β’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολική Διαμεσολάβηση”, που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΠΨΥ)...

Όπως μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο Τύπου η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ, κοινωνική ανθρωπολόγος Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, το Κέντρο Πρόληψης “σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας ξεκίνησε και υλοποιεί από την φετινή σχολική χρονιά 2018-19, Βιωματικό Πρόγραμμα με θέμα τη «Σχολική Διαμεσολάβηση». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθήτριες της Β τάξης του 1ου Γυμνασίου, οι οποίες εκπαιδεύονται σε θέματα πρόληψης περιστατικών ενδοσχολικής βίας και ομαλής προσαρμογής των μαθητών της Α τάξης στο σχολικό περιβάλλον. Στόχοι του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της συλλογικότητας, της ομαδικότητας και της ενσυναίσθησης, απαραίτητες δεξιότητες για την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Διαμεσολάβησης με  μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, οι οποίοι υλοποιούν το Πρόγραμμα «Το αλφαβητάρι της Εφηβείας». Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και ευχαρίστησης οι μαθητές και μαθήτριες των δύο Γυμνασίων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα, που οι ίδιοι παρουσίασαν”.