Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 10:41

Γίνε κι εσύ φοιτητής για δώδεκα μέρες!

ΠΑΝΕΠ/ΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Θερινό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2019 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, ερευνητές, πτυχιούχοι αλλά και γενικότερα εραστές της ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας…

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διοργανώνει το Εργαστήριο Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας&Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Θανάσης Χρήστου.

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα, το Θερινό Σχολείο περιγράφεται ως εξής:
«Το Θερινό Σχολείο ‘Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία’ φιλοδοξεί να φέρει σε άμεση επικοινωνία το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ευρύ φιλίστορο κοινό. Οι «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» φέτος εστιάζονται στην ιστορία του σύντομου ελληνικού 20ού αιώνα. Παρουσιάζεται αναλυτικά η απόπειρα εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας στις αρχές του αιώνα και ειδικότερα στους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, το Μεσοπόλεμο, το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως και τη μεταπολεμική περίοδο και τις εξελίξεις στις επίμαχες πτυχές της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της Ευρώπης».

Διάρκεια-Τρόπος διεξαγωγής
Η διάρκεια του Θερινού Σχολείου είναι δύο πλήρεις εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 27 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου 2019.
Διδάσκοντες του Θερινού Σχολείου θα είναι μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και διδάκτορες του Τμήματος. Η γλώσσα του Θερινού Σχολείου είναι η ελληνική και το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη των μαθημάτων, το αργότερο έως το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019.

Περιεχόμενο και δομή του προγράμματος
Το Θερινό Σχολείο διαρκεί συνολικά 12 ημέρες, υιοθετεί τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνδυάζει:
•Διά ζώσης διαλέξεις (συνολικός φόρτος 36 ώρες)
•Εκπαιδευτικές επισκέψεις (συνολικός φόρτος 58 ώρες)
•Μελέτη φοιτητή (συνολικός φόρτος 31 ώρες)

Συμμετοχή
Οι συμμετέχοντες θα είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, ερευνητές, πτυχιούχοι αλλά και γενικότερα εραστές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μία εξειδικευμένη γνώση στο γνωστικό αντικείμενο του Θερινού Σχολείου.

Το πρόγραμμα θα προσφερθεί εφ’ όσον υπάρξει ελάχιστη συμμετοχή 30 ατόμων.

Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα περιλαμβάνουν αντιστοίχιση 5 ECTS.
Στους/ις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πακέτο (φωτοτυπίες σημειώσεων, άρθρα, ηλεκτρονικά αρχεία, κλπ).

Αίτηση και Επιλογή συμμετεχόντων
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Αίτηση με Βιογραφικό Σημείωμα και φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 100

Πληρωμή
To κόστος συμμετοχής των συμμετεχόντων ορίζεται στο ποσό των 120 Ευρώ. Ανακοινώνεται ότι η τελική ημερομηνία παραλαβής εγγραφών και καταθετηρίων είναι το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019.

Επικοινωνία
Πληροφορίες: Ευαγγελία-Σοφία Κορέντζελου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 27210-65105
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Ανατολικό Κέντρο-Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24100 Καλαμάτα