Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 14:19

Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα με τον Κώστα Χαλκιά

Παναγιώτης Καραμπέτσος, Κώστας Χαλκιάς, Ιωάννα Λαμπροπούλου Παναγιώτης Καραμπέτσος, Κώστας Χαλκιάς, Ιωάννα Λαμπροπούλου

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  

Η πρωτοβουλία του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης και του καλλιτέχνη Κώστα Χαλκιά, για την πραγματοποίηση προγράμματος θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης του Αρχαίου Δράματος, με τον τίτλο “Ακταίων”, παρουσιάζεται αύριο, Κυριακή 23 Οκτώβρη, στη Μεσσήνη, στο Φιλοσοφικό Κέντρο, ενώ μια πρώτη παρουσίαση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Καλαμάτα, στο χώρο του καλλιτέχνη και συλλέκτη έργων τέχνης, Δημήτρη Ηλιόπουλου, στο Ιστορικό Κέντρο…

Η Ιωάννα Λαμπροπούλου, ταμίας του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης, σημείωσε ότι το ΘΕΜ, με αδιάλειπτη πολιτιστική δράση από το 2008, πήρε μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να εμβαθύνουν οι άνθρωποι με πολιτιστικές ανησυχίες στο Αρχαίο Δράμα, με την πραγματοποίηση του προγράμματος “Ακταίων”. Δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιείται στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις οχτώ το βράδυ, ενώ το κόστος για κάθε συμμετέχοντα θα είναι 30 ευρώ το μήνα. 

Ο Κώστας Χαλκιάς από την πλευρά του σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στη Μεσσήνη και στο Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης επειδή είναι η πόλη που βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από την Αρχαία Μεσσήνη. Σημείωσε ότι η επαφή του με το Αρχαίο Δράμα είναι μακρόχρονη και συνεχής, επισημαίνοντας ότι οι δάσκαλοί του ως ηθοποιού ήταν οι πιο σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, με βαθιά γνώση για το Αρχαίο Δράμα. 

Στη συνέντευξη Τύπου έκανε παρέμβαση και ο Ηλίας Παρθένιος,  εκπαιδευτικός, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι στη Μεσσηνία υπάρχουν σημαντικοί φιλόλογοι οι οποίοι έχουν μια πολύ καλή θεωρητική προσέγγιση του Αρχαίου Δράματος, ενώ το πρόγραμμα “Ακταίων” θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν και πρακτική προσέγγιση, ώστε να μεταδώσουν στη συνέχεια και στους μαθητές τους γνώσεις και εμπειρίες. Τέλος, ο Ηλίας Παρθένιος χαρακτήρισε τον Κώστα Χαλκιά μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου.

Στ.Μ.