Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 20:20

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση ζητά η Ένωση Γονέων

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση ζητά η Ένωση Γονέων

Η προστασία των παιδιών πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα γι’ αυτό και κανείς που έχει αντιληφθεί περιστατικά κακοποίησης παιδιών δεν πρέπει να διστάσει να τα αναφέρει, τονίζει σε παρέμβασή της η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας, που επίσης ζητά από τα σχολεία να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών…

Η παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Δήμου Καλαμάτας έχει ως εξής: «Με ανησυχία και θλίψη παρακολουθούμε τα γεγονότα που το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβαίνουν με τις συνεχείς αποκαλύψεις για βιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση, και κακοποιητικές συμπεριφορές ανηλίκων παιδιών, μαθητών από το ίδιο τους το οικογενειακό περιβάλλον.

Ως Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ως γονείς καταδικάζουμε απερίφραστα και απόλυτα κάθε μορφή βίας και οφείλουμε να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα παιδιά.

Πιστεύουμε ότι καθοριστικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην αναγνώριση της παιδικής κακοποίησης.

Τα σημάδια στο σώμα, η φοβισμένη συμπεριφορά, η παραβατική συμπεριφορά, ο μεγάλος αριθμός απουσιών, η ξαφνική πτώση της σχολικής επίδοσης,αποτελούν ενδείξεις.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας ζητάμε από όλα τα σχολεία του Δήμου να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα τη βια και σεξουαλική παρενόχληση.

Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας σε κάθε σχολείο να υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός.

Θα πρέπει να είμαστε σε καθημερινή εγρήγορση και σε άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων όλοι μας, γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές σχολικών μονάδων, διευθυντές σχολικών εκπαιδεύσεων καθώς και οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας.

Δεν διστάζουμε να καταγγείλουμε κάθε περιστατικό βίας που πέφτει στην αντίληψη μας ή να ζητήσουμε για αυτό συμβουλή, προκειμένου να υπάρξει η επίλυση του προβλήματος και η αποτροπή του κύκλου της βίας στα παιδιά. Για αυτό και απευθυνόμαστε:

Στους διευθυντές των σχολείων

Στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου μας

Αλλά και

Στην 24ωρη Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά 1056 του Συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού

Στην τηλεφωνική γραμμή Μαζί για το Παιδί 115 25

Στην 24ωρη Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι τηλεφωνικές γραμμές δέχονται αναφορές προφορικά και ανώνυμα.

ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ».