Και ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ μας έχει να κάνει και με την κατάσταση και των σχολείων της πόλης. Συγκεκριμένα :
- Κτήρια χωρίς οικοδομικές άδειες.
- Κτήρια χωρίς τα απαιτούμενα ενεργητικά μέτρα πυρόσβεσης.
- Χώροι λεβητοστασίων που δεν καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές (πυροδιαμερίσματα, πυρόσβεση, εξαερισμός, κ.α.).
- Σοβάδες που ¨πέφτουν¨.
- Δέντρα που ¨πέφτουν¨.
- Απαρχαιωμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
- Εκτεθειμένα καλώδια, φωτιστικά που «μπάζουν» νερό.
- Κτίρια που «στάζουν» στις βροχές.
- Σχολεία που πλημμυρίζουν.
- Στέγες που υποχωρούν.
- Δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια και διαβάσεις.
- Κτήρια χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο στατικής επάρκειας.
- Επικίνδυνοι περιβάλλοντες χώροι.
- Δάπεδα σπασμένα, φθαρμένα, ολισθηρά.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω δυστυχώς είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει και το δικό μας σχολειό.
Δεν είναι απλά ένα ατύχημα αλλά αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο τα σχολεία συντηρούνται και της ανευθυνότητας με την οποία λειτουργούν όλοι οι «υπεύθυνοι» από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέχρι και τις δημοτικές αρχές.
Ως ΔΣ καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να εκφράσουν την οργή και την συμπαράστασή τους για το περιστατικό, να μην ξεχάσουμε αυτήν την μαύρη Δευτέρα και να απαιτήσουμε ΣΥΓΧΡΟΝΑ & ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Και όσο θα πετιούνται τα μπαλάκια της ευθύνης μεταξύ των κυνικών και ανεύθυνων, τα παιδιά μας θα γράφουν τις τελευταίες τους λέξεις για τον Βασίλη που δεν πρόλαβε να παίξει… “κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”».
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004