Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 00:23

Γίνεται να λειτουργεί δημόσια υπηρεσία σε χώρο σχολείου; Αντιδράσεις για το Μουσικό

Γίνεται να λειτουργεί δημόσια υπηρεσία σε χώρο σχολείου; Αντιδράσεις για το Μουσικό

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Τις ενστάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την έντονη αντίδραση της συνδικαλιστικής παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να μετεγκατασταθεί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας για το διάστημα που θα ανακατασκευάζεται το κτίριο της πρώην Νομαρχίας. Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες, η Διεύθυνση θα καταλάβει αίθουσες διδασκαλίας μουσικών οργάνων, την αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου Γονέων, αλλά και τμήμα από το χώρο σίτισης των μαθητών. Αλλά και πέραν αυτού, τονίζεται ότι δεν μπορεί σε ένα σχολείο να λειτουργεί δημόσια υπηρεσία…

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας τονίζει σχετικά: “Με το έτσι θέλω, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, αποφάσισε να δεσμεύσει χώρους του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, για να μετεγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες της, για το τρίχρονο διάστημα (κατά τον σχεδιασμό) που θα γίνονται εργασίες στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (παλιά Νομαρχία).

Παρά τις ενστάσεις του συλλόγου γονέων του σχολείου και των εκπαιδευτικών, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας επιμένει να επιβάλει την απόφασή του ακόμα και με απειλές. Για να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, αμφισβητεί ακόμα και την υπόσταση του συλλόγου γονέων.

Προσπαθούν ξεκάθαρα να φιμώσουν κάθε φωνή που εναντιώνεται στις αντιδραστικές αποφάσεις τους! Τι κι αν αυτό σημαίνει στην πράξη, δέσμευση αιθουσών διδασκαλίας μουσικών οργάνων, της αίθουσας συνεδριάσεων του συλλόγου γονέων, ακόμα και μέρους του χώρου σίτισης των μαθητών! Τι κι αν δεν συμβιβάζεται η λειτουργία ενός πολυπληθούς σχολείου με τη λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας στον ίδιο χώρο, απ’ όποια πλευρά και αν το δει κανείς!

Κυβέρνηση και Διοίκηση, αντί να ασχολούνται με το πώς θα λύσουν τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας που αφορούν την επάρκεια υποδομών και προσωπικού, την ασφαλή λειτουργία των σχολείων για να μην έχουμε τραγικά γεγονότα όπως στις Σέρρες, επιβαρύνουν τη λειτουργία των σχολείων κι από πάνω!

Δεν θα τους περάσει όμως! Νόμος είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, το δίκιο γονιών και εκπαιδευτικών και όχι η νομιμοφανής αυθαιρεσία του κρατικού μηχανισμού!

Ως ΑΣΕ, καταγγέλλουμε τη στάση του ΔΔΕ Μεσσηνίας.

Απαιτούμε να μην υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Δευτεροβάθμιας ούτε στο Μουσικό ούτε σε κανένα άλλο σχολικό συγκρότημα!

Να βρουν άλλη λύση που να εξυπηρετεί τη λειτουργία της υπηρεσίας, κάτι που έπρεπε να έχουν κάνει πριν ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 12/12 στις 6μ.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και να δώσουν νέα ηχηρή απάντηση στα σχέδιά τους με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ την Πέμπτη 15/12.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!”.