Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 16:29

Ισπανίδα καθηγήτρια στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας – Πρόγραμμα Green for Europe, Green for Future

Ισπανίδα καθηγήτρια στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας – Πρόγραμμα Green for Europe, Green for Future

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus KA1: Green for Europe, Green for Future το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας φιλοξένησε στις τάξεις του την Ισπανίδα καθηγήτρια Pilar Lopez, η οποία παρακολούθησε μαθήματα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό.

Σημειώνει το 5ο Γυμνάσιο για τη παραμονή της κ. Pilar: «Κατά τη πενταήμερη διάρκεια της επίσκεψής της, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας ενημερώθηκε για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων του σχολείου IES n.1 Universidad laboral de Malaga όπου διδάσκει η κ. Pilar, για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και ανταλλάχθηκαν ιδέες και απόψεις σε σχέση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και το πλαίσιο εφαρμογής της στα ελληνικά και στα ισπανικά σχολεία.

Η κ.Pilar βρέθηκε στην τάξη και μαζί με τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας μας παρακολούθησε το πρόγραμμα ‘’Ενέργεια και ενέργειες ανθρώπων’’ που οργανώθηκε από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας) στους χώρους του σχολείου.

Επίσης σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Καλαμάτας, οι μαθητές μας μαζί με την Ισπανίδα συνάδελφο κατασκεύασαν μικρά φωτοβολταϊκά και γνώρισαν τις αρχές λειτουργίας του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Τα παιχνίδια γνωριμίας και οι ομαδικές εργασίες κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων βοήθησαν την κ. Pilar να ενταχθεί στην ομάδα μας και να συνεργαστεί με τα μέλη της. Μάλιστα η Ισπανίδα συνάδελφός μας, μετέφερε γραπτά μηνύματα των μαθητών της προς τους Έλληνες συμμαθητές τους, τα οποία και διαμοίρασε στους μαθητές μας και ανέλαβε να μεταφέρει τις απαντήσεις τους, θέτοντας έτσι τις βάσεις και για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των δυο σχολείων».