Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 11:27

Ημερίδα και έκθεση στην Καλαμάτα για τα σχολικά βιβλία και αλφαβητάρια – Ιστορία, μορφή, περιεχόμενο

Ημερίδα και έκθεση στην Καλαμάτα για τα σχολικά βιβλία και αλφαβητάρια – Ιστορία, μορφή, περιεχόμενο

ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Σχολικά εγχειρίδια: Ιστορία, μορφή, περιεχόμενο» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει για την Κυριακή 19 Μαρτίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αρφαρών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο χώρο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, ενώ από την Κυριακή μέχρι τις 28 Μαρτίου θα λειτουργεί έκθεση με σχολικά Αλφαβητάρια…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς της προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Πιπίνας Κουμάντου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα, του προέδρου της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, Πανάγου Φουρναράκη, καθώς και του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών, Γιάννη Ζαλαχώρη.

Εισηγήσεις θα κάνουν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοφανεία Σιούτη, η διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Ευαγγελία Κανταρτζή και η διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Μάγδα Σουλιώτη.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για την έκθεση με τα Αλφαβητάρια η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι τα εκθέματα προέρχονται «από τις συλλογές του Μουσείου Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης και της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και σχολικού υλικού από τη συλλογή του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αρφαρών, η οποία θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 28 Μαρτίου 2023. Ο χώρος της έκθεσης θα είναι επισκέψιμος καθημερινά από τις 8.30 έως τις 14.00. Κατά τις πρωινές ώρες θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης σχολείων. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στο τηλ. 2721096818 ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..