Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 11:34

Επίσκεψη των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στον Περιβαλλοντικό Σταθμό για τη θαλάσσια χελώνα

Επίσκεψη των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στον Περιβαλλοντικό Σταθμό για τη θαλάσσια χελώνα

ΕΛΑΙΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 

Πληροφορίες, εικόνες και εμπειριες για τη ζωή της θαλάσσιας χελώνας, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, τη σημασία τους και γενικότερα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, πήραν μαθητές της Β’ Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν με τους δασκάλους τους, Δημήτρη Δημητρίου και Παναγιώτη Μπαλιάμη, στον Περιβαλλοντικό Σταθμό του Συλλόγου “Αρχέλων” για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, στον Άη Γιαννάκη, στην παραλία του Καλού Νερού και της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας…

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και όπως σημειώνει το σχολείο “οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακές παρουσιάσεις και δραστηριότητες που διοργανώνονται από το κέντρο, συμπεριλαμβανομένης της διαδραστικής παρουσίασης για τη ζωή των θαλάσσιων χελωνών και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν από την αλλαγή του κλίματος, τη ρύπανση και την ανθρώπινη παρέμβαση. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον χώρο του κέντρου, να δουν χελώνες από κοντά και να μάθουν για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάκτηση και απελευθέρωση των τραυματισμένων ή ασθενών χελωνών.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψή τους στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων" και έμαθαν πολλά νέα πράγματα για τη θαλάσσια ζωή και τη σημασία της προστασίας των χελωνών. Οι δασκάλοι τους, Δημήτρης Δημητρίου και Μπαλιάμης Παναγιώτης, συνόδευσαν τους μαθητές σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία και τους βοήθησαν να κατανοήσουν τη σημασία της φύλαξης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη αυτή αναμφίβολα ενίσχυσε την αίσθηση ευθύνης και συνείδησης των μαθητών όσον αφορά την προστασία της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος γενικότερα. Η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη των μαθητών και αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις επιλογές και τις συμπεριφορές τους στο μέλλον, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της παγκόσμιας βιοποικιλότητας και της αειφορίας του πλανήτη μας. (...) Αυτές οι εκπαιδευτικές επισκέψεις αποτελούν σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα μαθημάτων των μαθητών και προάγουν την αειφορία και την περιβαλλοντική ευαισθησία στις νεότερες γενιές. Ταυτόχρονα, η επίσκεψη αυτή διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών μεταξύ των μαθητών και των ειδικευμένων επιστημόνων του κέντρου, παρέχοντας μια πλατφόρμα για τη δημιουργία στενότερων δεσμών με το φυσικό περιβάλλον και την προαγωγή της ανάπτυξης των παιδιών”.