Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 20:13

Βραβείο στο Γυμνάσιο Θουρίας σε παμπελοποννησιακό διαγωνισμό για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και παθήσεις

Βραβείο στο Γυμνάσιο Θουρίας σε παμπελοποννησιακό διαγωνισμό για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και παθήσεις

Τη 2η θέση στον 1ο Παν-Πελοποννησιακό Μαθητικό Διαγωνισμό κέρδισε το Γυμνάσιο Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο της Δράσης «Diversity up» με στόχο την προώθηση μιας κοινωνίας δεκτικής στην ποικιλομορφία μέσω της ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογένειών τους.

Όπως σημειώνει το Γυμνάσιο Θουρίας, «για εμάς η συμμετοχή μας στη δράση αυτή ήταν ένα «ταξίδι» γνωριμίας με τα άτομα με αναπηρία, τα δικαιώματά τους, αλλά και τα εμπόδια, τα καθημερινά που συναντούν στη ζωή τους. Τόσο το βιωματικό σεμινάριο από την Ε.Σ.Α.μεΑ. που μας έμεινε αξέχαστο, όσο και η συγγραφική πορεία για τη δημιουργία σεναρίου  μικρού  διαφημιστικού, που θα παρουσιάζεται στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μας ευαισθητοποίησαν ακόμα πιο πολύ και μας έκαναν να υιοθετήσουμε και εμείς το μήνυμα της Ε.Σ.Α.μεΑ. «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς!».

Ευχαριστούμε πολύ την Ε.Σ.Α.μεΑ. για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετάσχουμε στη δράση «Diversity up» και το σχολείο που στηρίζει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνουν, πολλές από τις οποίες προβάλλονται στο blog του σχολείου μας http://blogs.sch.gr/gymthour και για τις οποίες είμαστε περήφανοι/ες!