Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 21:35

Ο Β.Τζαμουράνης σε τελετές έναρξης του σχολικού έτους – Ενημέρωση για το Ειδικό Σχολείο και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό

Στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας Στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Ευχές στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών για καλή σχολική χρονιά έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ», Βασίλης Τζαμουράνης, το πρωί, σε επισκέψεις που πραγματοποίησε σε σχολεία για τις τελετές έναρξης του σχολικού έτους. Επίσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας και του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του συνδυασμού επισημαίνονται τα εξής: «Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης συνοδευόμενος και από υποψήφιους συμβούλους της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ επισκέφτηκαν για τον αγιασμό το Πειραματικό 10ο Δημοτικό Καλαμάτας και το 4ο ΕΠΑΛ. Πολλοί ακόμα υποψήφιοι της παράταξης παρέστησαν στην έναρξη άλλων σχολικών μονάδων, όπου αρκετοί είναι και ενεργά μέλη των Συλλόγων.


Στο Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Στις 12 το μεσημέρι ο Βασίλης Τζαμουράνης επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, όπου συζήτησε όλα τα ζητήματα του σχολείου με τον διευθυντή Μανώλη Κωνστάνταρο, παρουσία μελών της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ όπως ο Θανάσης Τσιγαρίδης (ειδικός παιδαγωγός, γεν. γραμματέας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, πρώην συντονιστής διευθυντής ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του Δ. Καλαματας), η Αμαλία Πανταζή (φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Εκπαίδευση και πιστοποίηση γραφής-ανάγνωσης Braille από το ΚΕΑΤ), η οικονομολόγος Αγγελική Ταυλαρίου που είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου, καθώς και ο οικονομολόγος Θανάσης Νακόπουλος, μέλος Συλλόγου Γονέων σε σχολική μονάδα της Καλαμάτας.

Αργότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος και η συνοδεία του βρέθηκαν στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της δομής Κώστα Σαραβελάκη – ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν και τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ - ΚΕΦΙΑΠ στο παλιό Στρατόπεδο, μαζί με την υποψήφια Τρισεύγενη (Βένια) Γεωργοπούλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Εκεί οι υπεύθυνοι και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η Υπομονή», Καίτη Κεράνη, περιέγραψαν τη συνεργασία των δύο φορέων για την προσφορά πιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία, ενώ εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τη βοήθεια που χρειάζονται, ώστε να συνδράμουν πιο αποτελεσματικά τους συνανθρώπους μας.


Στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό

Ο Βασίλης Τζαμουράνης συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς, όπως και τους ανθρώπους των δομών αλλά και των συλλόγων ΑμεΑ, για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν σε μια ευάλωτη κατηγορία συνδημοτών μας. Τόνισε ότι οι δομές αυτές είναι κρίσιμες στην προσπάθεια για πραγματική κοινωνική συνοχή, την οποία ο ίδιος και η παράταξή του θα αναλάβουν κατά προτεραιότητα ως νέα δημοτική αρχή – ώστε να αμβλυνθούν όσο γίνεται οι συνθήκες αποκλεισμού και ανισοτήτων κάθε μορφής, στην κινητικότητα αλλά και στη γενική λειτουργία της πόλης και του Δήμου.

 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ αναφέρει για την καινούργια σχολική περίοδο:

«Όταν ένας νέος κύκλος ανοίγει, ανοίγουν και νέες προοπτικές! Είναι στο χέρι μας να τις αξιοποιήσουμε, για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο: Αυτό που μας αξίζει περισσότερο!

Ευχόμαστε δύναμη, αντοχή και δημιουργικότητα στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές αλλά και στους γονείς και τους κηδεμόνες τους. Θα είμαστε σταθερά δίπλα τους, σε ΟΛΗ τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ακούγοντας τις ανάγκες τους και φροντίζοντας όσο μπορούμε για την αμεσότερη κάλυψή τους.

Καλή (νέα) αρχή σε όλους!».

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αύριο Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου θα συζητήσουν με κατοίκους της Πλεύνας (Αρχιμήδους), 7.30 μ.μ. στο καφενείο «Πλάτανος».