Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 20:49

Αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα στην Εικαστική Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας

Αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα στην Εικαστική Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  

“Αξίζει τον κόπο να σταθείτε σε κάθε έργο ξεχωριστά και να θαυμάσετε αυτό που λέμε παιδικό αυθορμητισμό, παιδικό εσώτερο κόσμο. Θα νιώσετε σίγουρα καλύτερα, θα δείτε ότι το αύριο ίσως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται αλλά εμπεριέχει αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα, που μας τα δίνουν αυτά τα παιδιά”. Αυτά τα λόγια, του συμβούλου εκπαίδευσης, Μιχάλη Πολυχρονόπουλου, χαρακτηρίζουν την 2η Εικαστική Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας 2024, με τίτλο “Παιδί και Τέχνη: Ζω - Εμπνέομαι - Μπορώ - Φιλοτεχνώ”, που εγκαινιάστηκε σήμερα, Τετάρτη, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Μαΐου…

 

Στην έκθεση συμμετέχουν 17 Δημοτικά Σχολεία της 2ης Ενότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας από τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.


Σύμβουλος εκπαίδευσης Μιχάλης Πολυχρονόπουλος

“Το σχολείο, ως μια πολυδύναμη και πολυσύνθετη κοινότητα, έχει πολλές συνιστώσες, η βασικότερη από τις οποίες, επιτρέψτε μου να πω, είναι η εικαστική, γιατί περιέχει όλα τα γνωστικά αντικείμενα και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν ποικιλοτρόπως” είπε στην εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης ο κ. Πολυχρονόπουλος και πρόσθεσε: “Γι’ αυτό να σταθείτε σε κάθε έργο ξεχωριστά, γιατί κάθε έργο έχει τη δική του φιλοσοφία, προοπτική, στόχο, όνειρο, φιλοδοξία. Απευθύνεται πρώτα στον δημιουργό και μετά σε αυτόν που βλέπει αυτό το έργο. Να ξέρετε ότι τα παιδιά δεν ζητούν την επιείκειά μας, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αποτίσουμε φόρο τιμής στο δημιουργικό τους έργο και να θαυμάσουμε, συνεκτιμώντας πάντα το ηλικιακό τους υπόβαθρο και τις όποιες ιδιαιτερότητες μπορεί να υπάρχουν ανάλογα με την περιοχή προέλευσης του σχολείου”. 


Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη, η σύμβουλος εκπαίδευσης Ελένη Κανακάρη, ο διευθυντής του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Καλαμάτας Κώστας Σαραβελάκης, η επιμελήτρια ανηλίκων Αγγελική Ρουμελιώτου, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου, Μεσσήνης Ηλίας Γεωργόπουλος, Δυτικής Μάνης Γιώργος Βαβαρούτσος, ο πρόεδρος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πανάγος Φουρναράκος. 

Στ.Μ. 


Δημοτικό Σχολείο Δωρίου

13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

 

 


Η μουσική στα εγκαίνια της Εικαστικής Μαθητικής Έκθεσης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας