Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 09:07

Στα πέτρινα φράγματα και τους καταρράκτες του Νέδοντα

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ
Την ετήσια πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 5 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας…

«Η πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα αποτελεί μια διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του συλλόγου. Οι λόγοι είναι παραπάνω από προφανείς.
Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Κι αν κάποιος επισκεφτεί τα φράγματα την κατάλληλη εποχή (Χειμώνας - Άνοιξη) θα αντικρίσει τους πιο ωραίους καταρράκτες μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμάτας».
Η συνάντηση για την πεζοπορία θα γίνει την Κυριακή το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, νότια την Τέντας).
Αναχώρηση στις 8.00.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 3 - 4
Έναρξη πορείας: Βόρεια της αγοράς.
Τερματισμός: Στη συνάντηση με το Καρβελιώτικο ρέμα.
Μετά το τέλος της πορείας οι πεζοπόροι θα μεταβούν στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Ταϋγέτου". Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος θα τελεστεί θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό και παραδοσιακή ορχήστρα.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6976830694