Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 12:03

Ο Ορειβατικός στα μονοπάτια της Μεσσηνιακής Μάνης

Στη Μηλέα Στη Μηλέα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Στα πανέμορφα μονοπάτια της Μεσσηνιακής Μάνης, για βόλτα αλλά και καθαρισμό, θα βρεθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου o Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας…

«Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού και της σηματοδότησης των μονοπατιών που οδηγούν στις κορυφές του Ταϋγέτου, στρεφόμαστε χαμηλότερα, στο μονοπάτι που ενώνει τον Πύργο Λεύκτρου, το Ελαιοχώρι, τη Μηλέα και την Ι.Μ. Παναγίας Γιάτρισσας. Πρόκειται για οικισμούς πανέμορφους που έχουν διατηρήσει στο έπακρο το χαρακτήρα τους, με τα πέτρινα πυργόσπιτα, τις εκκλησίες και τα καλντερίμια τους, ενώ λόγω της θέσης τους προσφέρουν μια πανοραμική θέα της περιοχής. Το καλντερίμι που τους ενώνει περνά μέσα από μανιάτικους ελαιώνες, ρεματιές και λόφους, αλλά η πυκνή βλάστηση καθιστά επιτακτικό τον καθαρισμό του για την άνετη διέλευση των πεζοπόρων. Συνεπώς η κυριακάτικη εξόρμηση έχει σαν στόχο πέραν της πεζοπορίας και τον καθαρισμό του μονοπατιού, όπου αυτός απαιτείται. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ι.Μ. Γιάτρισσας «σμίγει» με το διεθνές μονοπάτι Ε4, παρέχοντας έτσι άλλη μια πρόσβαση στα ...ψηλά του Ταϋγέτου και στο δάσος της Βασιλικής, ενισχύοντας το δίκτυο μονοπατιών που καθαρίζει, συντηρεί και σηματοδοτεί ο ΕΟΣ Καλαμάτας» γράφει η πρόσκληση.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου. Σημειώνεται ότι, μετά από έλεγχο της βατότητας των μονοπατιών, ενδέχεται, αν διαπιστωθεί πρόβλημα, να πραγματοποιηθεί τμήμα της διαδρομής όπως περιγράφηκε παραπάνω.

Ώρες πορείας: 6

Βαθμός δυσκολίας: (2)

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6987564745.