Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 09:57

Χειμερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία

Χειμερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Για την κορυφή του Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου ετοιμάζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας…

«Έφτασε η ώρα του Ταϋγέτου και της ανάβασης στη ψηλότερη κορυφή του σε χειμερινές συνθήκες. Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε αρκετές φορές στη κορυφή του Πρ. Ηλία στα 2.407 μ. Ωστόσο, τουλάχιστον μια φορά, ανεβαίνουμε σε καθαρά χειμερινές συνθήκες γεγονός που καταλαμβάνει κεντρική θέση στο ετήσιο πρόγραμμα του συλλόγου. Η φετινή χειμερινή ανάβαση θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 4-5/2/2016 και θα πραγματοποιηθεί από τη Λακωνική πλευρά με δυνατότητα διανυκτέρευσης στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης.
Οι συνθήκες θα είναι καθαρά χειμερινές και για τη συμμετοχή απαιτείται ο σχετικός εξοπλισμός και καλή φυσική κατάσταση» σημειώνεται στην πρόσκληση.

Η αναχώρηση από την Καλαμάτα θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου από τα γραφεία του Ορειβατικού, στο Ανατολικό Κέντρο, στις 2.00. Η αποστολή θα κατευθυνθεί στην περιοχή του «Μαγγανιάρη» απ’ όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία για το καταφύγιο στη θέση Βαρβάρα.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας τόσο για τις θέσεις στο καταφύγιο όσο και για τον δανεισμό εξοπλισμού από τον Σύλλογο. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 2/2).

Ώρες πορείας: 7

Βαθμός δυσκολίας: (6)

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα κινητά τηλέφωνα 6977716580, 6944574797.