Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 10:05

Συντήρηση του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο

Συντήρηση του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο

ΚΟΡΥΦΗ
Την καθιερωμένη ετήσια ανάβαση με σκοπό τη συντήρηση της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο (2.407 μ.), οργανώνει για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας...

«Μετά τις ζημιές του 2015 και την κατάρρευση του ανατολικού τοίχου της εκκλησίας, έχουμε πλέον, σε συνεργασία με κατοίκους των Τσερίων (οικογένεια Ταβουλαρέα), καθιερώσει κάθε χρόνο τον Ιούλιο να ανεβαίνουμε στην κορυφή και να αποκαθιστούμε όποιες φθορές έχουν προκληθεί λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου.

Ο Ταΰγετος αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύλλογό μας και η κορυφή του το έμβλημά μας. Το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία είναι ένα τοπόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τον Ταΰγετο και δεν μπορούμε να φανταστούμε το βουνό χωρίς αυτό. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε τη συγκεκριμένη ανάβαση ως την ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στο βουνό και μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά μας. 

Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους μας αλλά και όλους όσους αγαπάνε τον Ταΰγετο, να λάβουν μέρος στη σημαντική αυτή δράση» σημειώνεται στην πρόσκληση.

Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3.00, με προορισμό το δάσος της Βασιλικής, από όπου και θα ξεκινήσει η ανάβαση στην κορυφή.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6977716580 και 6944574794.