Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 16:53

Καθαρισμός μονοπατιού στη Στενωσιά

Καθαρισμός μονοπατιού στη Στενωσιά

ΠΥΛΙΑ 
“Το στοιχείο της ανακάλυψης και «αποκάλυψης» νέων διαδρόμων και νέων πανέμορφων προορισμών αποτελεί, πολλές φορές, βασικό συστατικό της δραστηριότητάς μας. Και όταν ανακαλύπτεις πεζοπορικές διαδρομές σε μέρη που βρίσκονται κοντά σου και θεωρείς ότι έχεις περπατήσει σχεδόν όλα τα μονοπάτια, τότε το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο” σημειώνουν οι άνθρωποι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, που οργανώνουν πεζοπορία και καθαρισμό μονοπατιού στη Στενωσιά Πυλίας την Κυριακή 1η Οκτώβρη...

“Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του φίλου και συνορειβάτη μας Βαλάντη θα περπατήσουμε σε ένα νέο για μας μονοπάτι και θα βοηθήσουμε στη διάνοιξη και τον καθαρισμό του. Πρόκειται για μια διαδρομή σε ένα καταπράσινο τοπίο με έντονο το υδάτινο στοιχείο (καταρράκτες, λίμνες κ.ά). Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντική την κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη, διάσωση και καθαρισμό των μονοπατιών και ιδιαίτερα όταν έχει ως κίνητρο την αγάπη του καθενός για τον τόπο του και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας. Μετά το τέλος των εργασιών θα προσφερθεί φασολάδα.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6977 716580 και 697 6830694.