Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 17:44

Στη μοναδικά όμορφη και δροσερή Νέδα ο Ορειβατικός

Στη μοναδικά όμορφη και δροσερή Νέδα ο Ορειβατικός

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΗ 
Στα δροσερά νερά της Νέδας, με την ομορφιά της παρθένας φύσης, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τη φυσική σήραγγα κάτω από τα χωριό Πλατάνια, θα αφεθούν την Κυριακή, 8 Ιούλη, όσοι λάβουν μέρος στη μονοήμερη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας σε ένα από τους πιο εντυπωσιακούς φυσιολατρικούς προορισμούς της νότιας Πελοποννήσου και όχι μόνο…

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή του μέχρι την Παρασκευή. Όπως σημειώνει ο Ορειβατικός, “την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη διάσχιση στο φαράγγι της Νέδας.

Στους πρόποδες του Λυκαίου όρους πηγάζει το πανέμορφο «θηλυκό» ποτάμι, η Νέδα το οποίο αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Στους θρύλους της ελληνικής μυθολογίας η Νέδα ήταν νύμφη, θεότητα των νερών και ήταν μια από αυτές που ανέθρεψαν τον Δία. Το φαράγγι της Νέδας, αποτελεί μια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς γωνιά της Μεσσηνιακής φύσης όπου οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, η πλούσια βλάστηση, τα γαλαζοπράσινα νερά κι οι επιβλητικοί βράχοι, κάνουν τη διάσχιση του μια αξέχαστη εμπειρία.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00π.μ. την Κυριακή από τα γραφεία του συλλόγου. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Φιγαλιώτικο γεφύρι και θα φτάσει έως το «Στόμιο». Η επιστροφή θα γίνει από τους όμορφους καταρράκτες που βρίσκονται δίπλα στο «Στόμιο».     

Βαθμός δυσκολίας: 1+

Ώρες πορείας: 5-6

Εξοπλισμός: ειδικά αθλητικά πέδιλα (κλειστά μπροστά για να προστατεύουν τα δάχτυλα) ή αθλητικά παπούτσια, μαγιό, καπέλο, αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, έξτρα ρούχα, δεύτερα παπούτσια.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30 μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733 & 6975875547 (Εξηνταβελώνης Γιώργος)”.