Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 19:16

Πήγαν στη Σαπιέντζα από τη Μεθώνη κολυμπώντας!

Πήγαν στη Σαπιέντζα από τη Μεθώνη κολυμπώντας!

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Το κέρδισαν το στοίχημα που έβαλαν με τον εαυτό τους τρια μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά την εξόρμηση της περασμένης Κυριακής, που είχε ως προορισμό τη Νήσο Σαπιέντζα, απέναντι από τη Μεθώνη. Ο Μανώλης Αλοίμονος, η Ιωάννα Καραμήτρη και ο Γιάννης Κουραμπάς έκαναν τη διαδρομή από τη Μεθώνη στη Σαπιέντζα όχι με το καΐκι αλλά κολυμπώντας…

Όπως μας είπε ο Μανώλης Αλοίμονος, ήταν κάτι που το είχαν στο μυαλό τους χρόνια και φέτος είπαν να το δοκιμάσουν. Η Ιωάννα Καραμήτρη τόνισε πάντως ότι το εγχείρημα δεν έγινε στην τύχη αλλά με προετοιμασία και υπευθυνότητα. Προηγήθηκαν δηλαδή προπονήσεις στο κολύμπι, είχαν συγκεντρώσει τα μετεωρολογικά δεδομένα ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές, ενώ τους συνόδευσε και θαλάσσιο σκάφος σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο πρόβλημα. Ο Γιάννης Κουραμπάς σημείωσε ότι για να φτάσουν οι τρεις ορειβάτες-κολυμβητές από την παραλία της Μεθώνης στην παραλία της Σαπιέντζας χρειάστηκαν 1,5 ώρα κολύμβησης. Μάλιστα είπε ότι έκαναν πολύ γρηγορότερα απ’ όσο είχαν υπολογίσει,  ενώ όταν έφτασαν στο νησί είχαν δυνάμεις και συμμετείχαν στη συνέχεια στην πεζοπορία.

Η επιστροφή έγινε με το καΐκι, εκτός από τον Μανώλη Αλοίμονο, που επέλεξε να επιστρέψει στη Μεθώνη κωπηλατώντας με το θαλάσσιο σκάφος!

Στ.Μ.