Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 16:23

Στον Νερόμυλο κόβει πίτα ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Στον Νερόμυλο κόβει πίτα ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Με εκδρομή θα συνδυάσει και φέτος την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στον Νερόμυλο…

«Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας έχει επιλέξει για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ένα από τα χωριά του νομού μας. Φέτος θα απολαύσουμε τη φιλοξενία του όμορφου οικισμού Νερόμυλος.
Ο Νερόμυλος βρίσκεται σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα στο δρόμο προς Πύλο. Η επαφή μας με τον Νερόμυλο ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν τη συνδρομή μας στη σηματοδότηση του μονοπατιού που διασχίζει το ρέμα της Καρυάς. Επρόκειτο να ανακαλύψουμε μια ακόμη μοναδική γωνιά της Μεσσηνίας που αγνοούσαμε. Η χαρά μας ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα από το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την περιοχή τους και την ήπια ανάπτυξη της» σημειώνεται στην πρόσκληση του Ορειβατικού.
Το πρόγραμμα της εξόρμησης θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής στις 8.30 από τα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο, απ’ όπου θα γίνει η αναχώρηση με λεωφορείο για τον Νερόμυλο. Από εκεί με αφετηρία το κέντρο του χωριού θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία, μικρής διάρκειας και βαθμού δυσκολίας, στο ρέμα της Καρυάς.
Ώρες πορείας: 2
Βαθμός δυσκολίας: 1
Στη συνέχεια: Επιστροφή στο σχολείο του χωριού για την κοπή της πίτας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γεύμα (φασολάδα) και χορός, προσφορά του Συλλόγου.
Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη του Ορειβατικού να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου και στο τηλέφωνο 27210 97733 κάθε βράδυ (μετά τις 9.00). Επίσης στα τηλέφωνα 6977 716580, 6976 830694.