Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 22:09

Προσπάθεια ενεργοποίησης του κόσμου για αντίσταση στους πλειστηριασμούς-εξώσεις

Προσπάθεια ενεργοποίησης του κόσμου για αντίσταση στους πλειστηριασμούς-εξώσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Να συνεχίσει την προσπάθεια με σκοπό το χτίσιμο ενός μαζικού κινήματος στην περιοχή που θα αποτρέπει τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις λαϊκών οικογενειών από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, αποφάσισαν χθες όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας. Κάθε Δευτέρα η επιτροπή θα συναντιέται με κόσμο στο Εργατικό Κέντρο για τη συζήτηση των εξελίξεων σχετικά με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις και το συντονισμό των εκδηλώσεων αντίστασης που θα αποφασίζονται…

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, στη χθεσινή συνάντηση «παραβρέθηκαν, μαζί με τα στελέχη της Επιτροπής, και φίλοι που ήρθαν για πρώτη φορά. Παρόντες ήταν επίσης και εκπρόσωποι συνδικάτων και οργανωμένων κοινωνικών φορέων: Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Δημήτρης Φαββατάς, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Σιδήρου και Μπετόν, Θεόδωρος Βοβολής, ο Οργανωτικός Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΔΣ εργαζομένων στις ΔΟΥ Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, Δημήτρης Πράττης, ο Πρόεδρος των Ελαιοχρωματιστών Θεόδωρος Καρδάσης και ο Γιώργος Κανέλλης, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στην συνάντηση ήταν κοινή και ξεκάθαρη η αντίληψη αλλά και αποφασιστικότητα όλων των παρευρισκομένων, ότι πρέπει με κάθε τρόπο να κτιστεί ένα μαζικό κίνημα που να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζομένων.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και στόχους, στην συνάντηση αποφασίστηκαν:

  1. Συναντήσεις κάθε Δευτέρα στις 7.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για παρακολούθηση των εξελίξεων σε σχέση με το ζήτημα των εξώσεων και συντονισμό της αντίστασης.
  2. Άμεση προσωπική επαφή με Συνδικάτα και ό,τι άλλο οργανωμένο υπάρχει στη βάση της κοινωνίας της Μεσσηνίας, με στόχο τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή και την αντίσταση.
  3. Σχεδιασμός εκδηλώσεων με θέμα «Η λαίλαπα των εξώσεων και ο ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των Οργανωμένων Κοινωνικών φορέων», στις οποίες θα κληθούν να μιλήσουν εκπρόσωποι από όλους τους πιο πάνω φορείς».