Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 18:17

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για την οργάνωση αντίστασης στους πλειστηριασμούς

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για την οργάνωση αντίστασης στους πλειστηριασμούς

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Σε σύσκεψη καλεί τα σωματεία και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, με σκοπό την οργάνωση αντίστασης στους πλειστηριασμούς και τη διοργάνωση ανοιχτών συγκεντρώσεων για το ίδιο θέμα και το ρόλο που μπορεί να αναλάβει το συνδικαλιστικό κίνημα. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα στις 7:30 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ τη συμμετοχή της ανακοίνωσε η συλλογικότητα «Δρόμος Ανοιχτός - Καλαμάτας», που επίσης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στον κόσμο…

Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση της η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Καλαμάτας, «τους τελευταίους μήνες του 2017 διαμορφώθηκε με γοργούς ρυθμούς ένα ξεκάθαρο σκηνικό σε σχέση με τις προθέσεις των πολιτικών εκπροσώπων των δανειστών και στο θέμα της πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης.

Με στόχο την πώληση χιλιάδων κόκκινων δανείων στα γεράκια και γενικά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, έχουν βάλει και το ζήτημα του ξεπουλήματος της πρώτης κατοικίες μέσα στα προαπαιτούμενα για συνέχιση της οικονομικής «στήριξης» της Ελλάδας.

Οι πιέσεις τους είναι αφόρητες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει, μετά την συνθηκολόγηση της, μετατραπεί σε απλό διεκπεραιωτή των εντολών τους.

Η πρόσφατη αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς δείχνει, ταυτόχρονα, ότι, παρά την αντίσταση της πλειοψηφίας από αυτούς, η θέληση των δανειστών και της κυβέρνησης έχει επιβληθεί και πάνω σε αυτούς.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις πολύ πρόσφατες αλλαγές στην νομοθεσία που επιτρέπουν στην αστυνομία να διαλύει με εύκολο τρόπο τις συγκεντρώσεις αντίστασης ενάντια στις κατασχέσεις, κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν μένει άλλη μέθοδος προστασίας της κοινωνίας από την όσο το δυνατό πιο πλατιά οργάνωσης της.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, συνεδρίασε, 31/1/2018, και αποφάσισε την σύγκλιση πλατιάς σύσκεψης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, την Δευτέρα, 5/2/2018, η ώρα 7.30μμ στον πρώτο όροφο με θέματα:

-Την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στους πλειστηριασμούς που επαναρχίζουν με ηλεκτρονική μορφή τώρα από τα γραφεία των Συμβολαιογράφων.

-Την οργάνωση μιας σειράς ανοικτών συγκεντρώσεων με θέμα, «Η λαίλαπα των εξώσεων και ο ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος», στις οποίες θα κληθούν σταδιακά να μιλήσουν όλα τα συνδικάτα και οργανωμένοι φορείς του Νομού Μεσσηνίας.

Καλούμε όσους δίνουν αξία σε αυτή την προσπάθεια να είναι εκεί».

Από την πλευρά της η συλλογικότητα «Δρόμος Ανοιχτός – Καλαμάτας σημειώνει ότι «εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουμε οδηγηθεί από την εθελόδουλη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τις άλλες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ πολιτικές δυνάμεις της παρούσας Βουλής, ενώνει τις δυνάμεις της με την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» και καλεί τους Πολίτες της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας να συμμετάσχουν στην ανοιχτή σύσκεψη πολιτών που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5/2/2018 στις 7.30μμ στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας».