Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 18:18

Οργανώνεται παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο ενάντια στο συνέδριο με τον πρωθυπουργό

Οργανώνεται παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο ενάντια στο συνέδριο με τον πρωθυπουργό

ΤΡΙΠΟΛΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ
Τα Σωματεία και τους φορείς της Πελοποννήσου να διαδηλώσουν ενάντια στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιήσουν στο τέλος του μήνα η κυβέρνηση με την Περιφέρεια, στην Τρίπολη, καλούν με ανακοίνωσή τους εργατικοί φορείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα συνέδρια αυτά δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοεξαγωγείς. Πρόκειται για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως έχουν πραγματοποιηθεί και τα υπόλοιπα ανάλογα συνέδρια στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας…

«Το “αναπτυξιακό συνέδριο” γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που την βαφτίζουν και “δίκαιη” θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα έχουμε δουλειά, … κλπ.», σημειώνουν με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα καταστήματα και Α.Ε. Νομού Αρκαδίας.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής: «Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν “ανταγωνιστικές” οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Το συνέδριο αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, τους tour operators, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοεξαγωγείς αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Γι’ αυτό θα συνωστιστούν όλοι τους σ’ αυτή τη φιέστα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την «ανάπτυξη» και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους των εμπόρων και τους άλλους λαϊκούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Φλεβάρη στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, στις 6:00μμ».