Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 16:51

Ειρήνη, δημοκρατία, εργατικά δικαιώματα τα μηνύματα της φετινής Πρωτομαγιάς

Ειρήνη, δημοκρατία, εργατικά δικαιώματα τα μηνύματα της φετινής Πρωτομαγιάς

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ-ΦΟΡΕΙΣ 
Να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ζήτησαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς. Επιπλέον ο Σωτήρης Τσώνης ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί “κοινωνική συμμαχία” από τους κοινωνικούς φορείς που μακριά από τον λαϊκισμό και την πόλωση, όπως σημείωσε, αναλαμβάνει δράσεις, με πρώτη στις 30 Μάη, για κοινωνικές διεκδικήσεις που δεν περιορίζονται σε συντεχνιακά πλαίσια. Ο δε Δημήτρης Φαββατάς τόνισε ότι η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών…


Δημήτρης Φαββατάς, Σωτήρης Τσώνης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Κώστας Μαστραγγελόπουλος

Στη συνέντευξη Τύπου τους μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες εκπροσώπησε ο Κώστας Μαστραγγελόπουλος, ενώ ο Θανάσης Βασιλόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, κάλεσε τα Σωματεία να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά.

Σημειώνεται ότι η απεργιακή εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των φορέων θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί, στην Αριστομένους, κάτω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

“Φέτος τα κυρίαρχα αιτήματα είναι ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα δικαιοσύνη και εργασιακά δικαιώματα”, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Σωτήρης Τσώνης, που τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ότι συμβαίνει οχτώ χρόνια τώρα, δηλαδή λιτότητα, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, εσωτερική υποτίμηση, υπερφορολόγηση, πλειστηριασμοί και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αποκορύφωμα την προχθεσινή απόφαση για την πώληση περιουσίας της ΔΕΗ.

Όπως συνέχισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, απέναντι στον λαϊκισμό και την πόλωση, “που στερούν κάθε προοπτική ανάπτυξης”, η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ και άλλους κοινωνικούς φορείς, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα δράσης με αρχή τη φετινή Πρωτομαγιά και στις 30 Μαΐου προγραμματίζεται εθνική ημέρα δράσης με 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία.

Τέλος ανήγγειλε ότι τον Ιούνιο το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει “μια μεγάλη πρωτοφανή εκδήλωση για τα συνδικαλιστικά χρονικά”, για τα 100 χρόνια ιστορίας του Εργατικού Κέντρου, ενώ “στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε κάτι πάρα πολύ μεγάλο, κάτι πάρα πολύ εκκωφαντικό”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΒΒΑΤΑΣ
“Συνάδελφοι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αυταπασχολούμενοι, συνταξιούχοι αγρότες και άνεργοι,η 1η Μάη είναι ημέρα των εργαζόμενων όλου του κόσμου, είναι ημέρα που το παγκόσμιο εργατικό κίνημα θυμάται και τιμά τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη”, σημείωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Φαββατάς και συνέχισε: “Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα των εργατών του Σικάγου και των μεταγενέστερων, που κατοχύρωσαν με θυσίες το οχτάωρο, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία της μητρότητας, την κανονική άδεια, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά, την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια. Στη χώρα μας τα τελευταία οχτώ χρόνια οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι πληρώνουν τις μνημονιακές φιλελεύθερες πολιτικές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση το ⅓ του πληθυσμού. Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών”.
Στ.Μ.