Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 10:28

Κινητοποίησης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από Αντιφασιστική, Κοινωνικό Ιατρείο, Σωματείο

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
Τους εργαζόμενους της Καλαμάτας να συμμετέχουν σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, με αιτήματα τη λευτεριά της χώρας του και την αντίθεση στη συμμαχία της Ελλάδας με το Ισραήλ, καλούν η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Σωματείο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα στην πλατεία 23 Μάρτη…

Στην κοινή ανακοίνωση των τριών συλλογικοτήτων και φορέων υπογραμμίζονται τα εξής: “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
Πολίτες της Μεσσηνίας, τη Δευτέρα ο Ισραηλινός στρατός προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονική επιχείρηση εναντίων των Παλαιστινίων κάθε ηλικίας, που αντιτάχθηκαν στην μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Οι ΗΠΑ αφού πρώτα έριξαν λάδι στη φωτιά αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους, αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις και το κοινό αίσθημα των λαών της Μέσης Ανατολής, συνέχισαν να πυροδοτούν την κατάσταση εγκαινιάζοντας την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων διαδηλωτών από τον ισραηλινό στρατό.
Σε αυτό το αποτρόπαιο και προμελετημένο έγκλημα, συναυτουργός είναι η αμερικανική κυβέρνηση, με την απόφασή της να μεταφέρει την Πρεσβεία της στα Ιεροσόλυμα.
Εκφράζουμε επίσης και την οργή μας για την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, που «καταγράφει» αντί να καταδικάζει, που δεν ονομάζει τους δολοφόνους, που παίρνει ίσες αποστάσεις, εξισώνοντας θύτες και θύματα.
Αυτή η παραδομένη κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε καν να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση του ελληνικού λαού και να καταδικάσει το έγκλημα που διαπράττουν ΗΠΑ και Ισραήλ, σε βάρος των Παλαιστινίων, της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την καταδίκη των Ισραηλινών επιθέσεων και την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
Οι δολοφονίες αθώων Παλαιστινίων πρέπει να σταματήσουν άμεσα και το κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Σας καλούμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης με συγκέντρωση και πορεία τη Τρίτη 22 Μαΐου στις 7.30μμ στη Πλατεία 23 Μαρτίου
Γιατί όταν δίπλα μας, οι Ισραηλινοί σιωνιστές και οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, δολοφονούν ακόμη και μωρά παιδιά δεν πρέπει να μένουμε ήσυχοι και να κοιτάζουμε τον εαυτούλη μας γιατί τότε δεν θα έχουμε δικαίωμα να λεγόμαστε άνθρωποι .
Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Όχι στην αντιδραστική συμμαχία της Ελλάδας με το Ισραήλ.
Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας
Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας
Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπάλληλων Μεσσηνίας”.